Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кредит без доказан доход? Възможно ли е?
Автор: Екип Ruse24.bg 17:00 / 21.09.2021Коментари (0)564
©
Голяма част от хората изпитват определени затруднения в различни периоди от живота си. Възможно е временно да останат без работа, да се борят да намерят нова, или да се колебаят между две предложения. И често са им нужни средства, за да преодолеят тези тежки периоди. Това важи и за онези потребители, които са с по-ниски доходи, получават обещетения и често установяват, че разходите са повече от това, което получават.

Вземането на заеми може да се окаже временно решение на проблемите, но трябва да се обмисли, тъй като съществува риск да се изпадне в по-дългосрочен дълг

В този материал ще разгледаме възможностите да получите заем, ако в момента не разполагате с доход, както и какви са условията по получаването му.

Може ли да получите заем, ако сте безработни?

Можете да получите заем, ако сте безработни - но ще бъде по-трудно, отколкото ако имате работа. Много големи банки и кредиторни дружества ще откажат да Ви предложат кредит, ако не сте на редовно платена работа. За да успеете да намерите заем, вероятно ще трябва да кандидатствате в специализиран кредитор. В Кеш кредит например имат и специално предложение за безлихвен първи заем.

Може ли да получите заем без доходи?

Заемите се предлагат при условие, че кредитополучателят ще може да изплати дълга по график. Кредиторите смятат, че колкото по-добро е финансовото Ви състояние, толкова по-голяма е вероятността да го изплатите - което увеличава шансовете да Ви предложат и по-нисък лихвен процент. Все още може да получите заем, ако нямате редовен доход, но рискът да успеете да го върнете е по-голям.

Може ли да получите заем, ако сте на помощи или обезщетения?

Хората с обезщетения могат да се възползват от определени видове заеми. Опциите включват:

Обезпечени заеми: Те са по-малко рискови за кредиторите, защото влагате ценно притежание като залог за изплащане, като къща или кола. Имуществото, обаче, може да бъде конфискувано от банката, ако започнете да пропускате плащания.

Лични заеми с висока лихва: Някои кредитори ще приемат хората на обезщетения като клиенти за личен заем. Тъй като техният  риск е по-голям, лихвеният процент е възможно да бъде малко по-висок.

Гаранционни заеми: Ако имате близки приятели или членове на семейството, които могат да бъдат Ваши гаранти и да застанат зад Вас, също имате шанс да получите заем.

Бързи кредити: Ако сте без работа, трябва добре да обмислите варианта за теглене на бърз кредит. Този вид кредити обикновено са с по-високи лихви от останалите и са с кратки срокове за погасяване, а при просрочване на месечната вноска може да се наложи налагане на неустойки.

Как може да получите заем с ниски доходи?

Ако сте с ниски доходи, подобряването на кредитния Ви рейтинг е най-добрият начин да увеличите шансовете си за получаване на заем.

Има няколко начина да направите това:

- Разделете заявленията си за кредит. Те се отбелязват във Вашия кредитен отчет, така че ако кандидатствате няколко пъти в кратък срок, кредитният Ви рейтинг ще бъде лошо повлиян;

- Винаги погасявайте неизплатените задължения и то навреме. Липсващите плащания ще навредят на рейтинга Ви, но спазването на изплащанията ще го подобри.

Преди да кандидатствате за заем, трябва да мислите обективно и реалистично и да обмислите каква е сумата, която можете да си позволите и да изплащате обратно всеки месец.

Отделете време, за да анализирате бюджета си, погледнете от къде получавате средства, колко са те и къде харчите парите си. Преценете дали има възможни варианти да намалите разходите. След това си задайте въпроса за колко време ще можете да си позволите да изплатите заема си, предвид месечните вноски и това, че могат да възникнат други неочаквани разходи.

Можете да облекчите тежестта на месечните задължения по кредита, като кандидатствате за заем за по-дълъг период.

Заеми за безработни: плюсовете

- Вземането на заем с фиксирана лихва означава, че знаете кога и колко трябва да платите, което съответно може да Ви помогне да "спестявате“;

- Обикновено имате възможността да изберете за колко време трябва да го върнете. По-дълъг срок означава по-ниски месечни изплащания, но като цяло повече лихви;

- Ако имате множество неизплатени задължения, заемът може да Ви позволи да ги консолидирате с по-ниска лихва, което прави изплащанията по-управляеми и Ви дава по-голям шанс да изчистите дължимото;

- След като се върнете на работа, трябва да може да се възползвате от по-здравословен банков баланс всеки месец. Повечето кредитори ще ви дадат възможност да предплатите с определена сума, което ви позволява да изчистите дълга си по-бързо. Но проверете условията!

Заеми за безработни: минусите

- Обикновено ще трябва да плащате по-висок лихвен процент от някой, който работи и взима постоянен доход;

- Вземането на заем ще увеличи тежестта на дълга ви, което потенциално ще натовари повече вашите финанси;

- Ако не успеете да покриете плащанията, ще се сблъскате с неустойки и щети по кредитния Ви рейтинг.

Кредитите за безработни са възможни, но вероятно ще трябва да докажете, че имате алтернативен източник на доходи - и заемодателят може да разгледа по-отблизо Вашия кредитен профил. Кредиторите могат да използват за оценка на заявлението Ви за заем няколко фактора. В крайна сметка те се опитват да разберат колко е вероятно да погасите.

Доход

Приходите обикновено са взимат под голямо внимание в света на кредитирането, поради което получаването на личен заем за хората, които са безработни може да е по-трудно. Но ако имате източници на доходи извън традиционната работа, все пак съществува шанс да се класирате. Ето някои често срещани примери за алтернативен доход:

- Доход на съпруг/а: Ако сте женен и заемодателят го разреши, можете да включите доходите на съпруга/та си в заявлението за заем.

- Инвестиции: Капиталови печалби или пари от инвестиции като недвижими имоти могат да Ви помогнат и да послужат като доказателство за способността Ви да погасявате дълга.

Тази статия достига до вас благодарение на Кеш Кредит!

Ние от Cash Credit предлагаме кредит онлайн до 4000 лв., с най-бързото одобрение до 6 минути. Стъпките по кандидатстване са изключително лесни, а нашите служители са готови да отговорят на всички въпроси и да Ви консултират. За повече информация посетете нашия уебсайт: cashcredit.bg 

Кеш Кредит офис Русе

гр. Русе, ул. "Борисова“ 27

0800 200 88






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: