Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кредитори смляха от бой длъжник с бременна жена: Ще бръкнем в нея и ще получиш бебето в колет!
Автор: Екип Ruse24.bg 13:22 / 13.12.2017Коментари (19)1588
© Монитор
27-годишен клиент на фирма за бързи кредити е бил пребит в офиса на "Микрокредит" в Търговище, а един от биячите му го заплашил, че ако фамилията му не издължи наведнъж предсрочно всички задължения, ще получи в колет нероденото си бебе. Случаят е станал на 11 декември т. г. и е описан в заведена във вторник жалба до РУ на МВР в Търговище, пише "Монитор". Според доскорошния регионален мениджър на "Микрокредит" за Централна Северна България Красимира Йорданова това не е единственият случай на насилие и заплахи срещу клиенти. 

Християн Георгиев и фамилията му били клиенти на кредитната компания повече от 10 години. "Получавали са кредити многократно, винаги са се издължавали", обясни Йорданова. На 11 декември към 11.30 от "Микрокредит" се обадили на Християн и го повикали в офиса. Отишъл малко преди 12 в компанията на двама свои приятели - Руско и Николай. Младият мъж, съпругата му, майка му и баба му били клиенти на фирмата. В офиса влязъл заедно с приятелите си но служител на "Микрокредит" накарал останалите двама да излязат и да изчакат навън. 

"Те излязоха, а един едър брадясал мъж, леко плешив, на около 40 години ми каза: На какъв се правиш, бе, защо бавиш вноските, аз съм шефа, искам си парите!", пише в жалбата до полицията. Християн имал борч от 3000 лева, жена му 2500 и двамата били закъснели плащането на редовната вноска с 2-3 седмици. Носел хиляда лева за вноски, извадил ги и ги подал. Брадясалият обаче се развикал, че пари дължат и майка му и баба му и започнал да му бие шамари. 

В стаята влезли още трима мъже и всички започнали да бият Християн. "Удряха ме всички, предимно го главата и отпред, и отзад, и ме псуваха: Ще ти е... майката, на какъв се правиш, ще бръкнем на жена ти и ще ти пратим бебето в колет!", предава в жалбата си до полицията думите на биячите Християн. Съпругата му Теолина била бременна в 5-ия месец. Паднал на дивана и се свил колкото може, за да се запази, мъжете го ритали и му крещели да върви и да намери още пари. "Казах им ще намеря и ще донеса, молех ги да не ме бият, но докато изляза навън още няколко пъти ме удариха!" - разказва клиентът. Като излязъл навън от приятелите му нямало и следа. Чули, че вътре го бият и избягали, като преди това звъннали в полицията. 

Докато биели Християн в офиса, биячите го предупредили, че ако се обади в полицията ще му изпратят нероденото бебе в колет. По снимки впоследствие разпознал биячите - едрият брадясал мъж бил Николай от Пазарджик, Виктор било името на друг от "инкасаторите", а третият, който го бил посещавал и в дома му се казвал Красимир и бил от Добрич. Според издаденото съдебно-медицинско удостоверение Християн е бил с отоци и кръвонасядания по лицето, лявата ушна мида, зрението му било леко замъглено, имало кръвоизлив по лигавицата на устната кухина. Във вторник жалби за упражнено срещу тях насилие от мъже, представящи се за служители на кредитната институция са подадени още двама души. 

"Нямаме информация за жалба към компанията нито към който и да е било служител или лица, които по някакъв начин да могат да бъдат свързани на трудов или граждански договор с компанията. Няма депозирани от полицейските органи искания към нас за някакви обяснения по тези жалби, аз не мога да съм сигурно, че документите, които цитирате са действителни. Но това, което бих могла да ви съдействам. Трябва ми време да направя проверка, имаме видео наблюдение в съответните офиси, лесно доказуемо е какво е станало, как е станало и кой лъже по веригата.", коментира Александра Попова, мениджър комуникации в "Микрокредит".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трепане за такива е малко!!! Режат им се езиците и ръчичките!!!
0
 
 
"...че ако фамилията му не издължи наведнъж предсрочно всички задължения, ще получи в колет нероденото си бебе..." Това ако ми го каже,...ем ще ме разцепат от бой,ко оцелея и един по един.
+1
 
 
И на мен вчера някакъв си дръвник ми се обади, представи се че е от Изи кредит. Първо ми предложи да се видим- отказах му, после ми заявява че имам дългове към тях, обясних му че ми остават само две вноски. Той започна да крещи по телефона и да ме заплашва че щял да ме даде на съд... Аз му пожелах лек ден и затворих. Днес ми бе падежа на вноска и ми остана само една... Тъй че нямам какво да им дължа..
-1
 
 
Такива като тези един ден душите им ще горят на клада в АДА!!!
-1
 
 
Капитализмът до тук води, че и още...
+3
 
 
Големи приятели има този: "Като излязъл навън от приятелите му нямало и следа. Чули, че вътре го бият и избягали, като преди това звъннали в полицията."
+9
 
 
Абе тия хора не разбраха ли, че "фирма за бързи кредити" означава "капан за наивници"? Сега нека да сърбат попарата, която сами са си надробили, да "духат супата" и да се надяват на Господа! Не мога да ги съжаля! Пък и кой им дава лицензи на тези лихвари-кожодери, каквито в цялата ни минала история не е имало?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: