Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Криминализират лекарските грешки
Автор: Екип Ruse24.bg 09:01 / 26.09.2010Коментари (3)362
© Ruse24.bg
Новите престъпления са в здравеопазването и лекарствената политика. Те ще влязат в подготвяния сега Наказателен кодекс. Трябва да има криминализация по отношение на лекарските грешки, лекарствената политика, където има много нарушения, както за екологията и компютърните престъпления. Това заяви правосъдният министър Маргарита Попова в предаването "Седмицата" на Дарик.

Според нея скандалите, които се случиха във Висшия съдебен съвет толкова са сринали доверието в съдебната система, че сега те трябва всеки час да доказват, че работят добре. Съдбата на ВСС е в техни ръце, никой няма да ги сменя просто защото желае това, тъй като конституционен орган прекратява пълномощията си с конституционно решение. Но ако този ВСС не може да си изпълнява задълженията, той трябва да се разпусне, категорична бе Попова.

Проектът за промени в Закона за конфискуване на незаконно придобито имущество е почти готов, на финала сме. Това каза още Попова. Тя съобщи, че най-вероятно следващата пролет законът ще бъде в сила.

Сегашният такъв закон позволява отнемането на незаконно имущество да става едва след като съдът осъди собственика.

Промените предвиждат да се извършва "гражданска конфискация", която да започне след повдигането на обвинение. Не е нужно да има престъпление, за да натрупа човек имущество от незаконен характер - например чрез митнически нарушения, чрез заемане на висок държавен пост, когато не декларираш придобитото, допълни правосъдният министър.

Тя посочи още търговията с влияние, които не винаги могат да се докажат като престъпление, но могат да се докажат с незаконния характер на източниците за натрупване на това имущество.

Няма да се отнема имущество, когато то е в рамките на не повече от 60 000 лева. Следващата гаранция е, че комисията за отнемане на незаконно придобито имущество подлежи на парламентарен контрол, допълни тя. В комисията да бъдат избрани хора с безупречна репутация, за които да няма и капка съмнение, категорична бе Попова. Ако съдът прецени, че мярката, която ще се наложи на даден гражданин не съответства на тези решения и ако има накърняване на свещеното право на собственост на личността, при всички случаи съдът решава дали ще се отнеме имуществото или не, посочи Попова.

Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всеки учил медицина знае че, болестите книги не четат. Всеки пациент е със собствените си анатомо-физиологични особености и е трудно да се предскаже с точност как ще се развие симптоматиката при него. Ама нали в тази държава всеки разбира от всичко :(
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: