Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Къде най-често могат да ви измамят с гориво?
Автор: Екип Ruse24.bg 15:19 / 17.05.2022Коментари (0)439
©
Случаите, при които собствениците на бензиностанции укриват от Национална агенция за приходите (НАП) количества продадени горива, намаляват спрямо данните преди четири-пет години, което се дължи на обвързването на фискалните апарати с НАП и на по-честите проверки.

Това разказа за БТА Искрен Трифонов, ръководител на отдел "Игрални съоръжения и фискални устройства" към Българския институт по метрология. По думите му обаче дори и минималните установени случаи са смущаващи, защото засечените нерегламентирани количества горива са големи. Проблемни остават предимно по-малките бензиностанции.

Миналата година експертите на Българския институт по метрология са проверили фискални устройства на десет бензиностанции по сигнали на НАП за съмнения за манипулация на устройствата, съобщи Искрен Трифонов.

Най-често нарушение, открито при проверките, е разлика между отчетеното от фискалната система като доставки на горива и резултатите в сървъра на приходната агенция.

Наскоро имахме случай в пловдивския регион, където имаше разминаване от 3-4 хиляди литра спрямо това, което е постъпило като информация в сървъра на НАП и установеното на място при проверката, разказа Трифонов.

Сред другите нарушения са манипулирани фискални устройства, като се слагат софтуерни имитации на бензиновите колонки на нивомери, чрез които собственикът може да насочи горива за "черния" пазар, без това да се отчита в НАП.

В началото на годината, по сигнал на НАП и Агенция "Митници", експерти на Института са направили проверка в бензиностанция в село Граф Игнатиево, при която е било установено укриване на около 1500-2000 литра горива.

От миналата година в Института не е постъпвал сигнал от НАП с искане за проверка на фискалните устройства в големите търговски вериги, каза Трифонов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: