Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кунева: Фокусираме се върху професионалното образование
Автор: Екип Ruse24.bg 18:35 / 21.10.2016Коментари (2)772
©
Фокусираме се върху професионалното образование, което има нужда от учители от самия бизнес. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева по време на среща с Уенди Коп, изпълнителен директор и съосновател на глобалната мрежа Teach For All и Евгения Пеева, изпълнителен директор на Teach for Bulgaria и програмата "Задно в час". 

В момента е изключително важно децата да получават добра и съвременна теория, която да е съчетана с повече практика в реалния бизнес, подчерта тя. Целта е пазарът на образование да се срещне с този на труда.

Учителите са най-важни за мен, защото техният брой намалява, както в България, така и в световен мащаб, каза министър Кунева. Затова трябва да се заложи на допълнителна квалификация и подпомагане на преподавателите и да се търсят млади кадри, които да навлязат в професията. Ние изпълняваме точно такава програма в България за развитие на учителите и учебните програми, отбеляза Уенди Коп. 

Подобни мерки се изпълняват в още 40 страни по света, сред които САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Румъния, Полша и други. Програмите насърчават обучението на действащите учители, които да бъдат лидери. Отделно се привличат като преподаватели и хора от бизнеса.

Евгения Пеева обясни, че "Заедно в час" вече е достигнала до 167 учители, 89 училища, 8000 ученици в 10 региона на България. В момента се провежда тазгодишната кампания за привличане на нови хора в образователната система, които да започнат работа като вдъхновяващи учители през септември 2017 г. Миналата година са кандидатствали над 2500 човека. Програма "Заедно в час" дава възможност както на завършващи студенти от всякакви специалности, така и на успешни професионалисти от различни сфери да допринесат за положителна промяна в българското общество, докато развиват и усъвършенстват себе си.

Организацията Teach For All има за цел да бъдат подкрепени партньори, които искат да адаптират предлагания от организацията образователен модел в техните държави. Моделът включва набиране на най-добрите млади висшисти/специалисти, които да работят две години като учители в проблемни и бедни училища и които да мотивират и повдигнат духа на учениците в неравностойно положение.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Казано е : "Не го слушай какво говори, гледай какво прави!"
0
 
 
Разширявате абучението на различни професии ама нъц,защо тогава в професионалните училища за хора с намалена работоспособност има НУЛЕВ прием и същите училища са пред ЗАКРИВАНЕ ?!!! А какво да правят тези хора,как да се реализират на пазара на труда като не стига,че са наказани по природа ами и тези специализирани училища се ЗАКРИВАТ ?!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: