Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Купуваме билет за влак и самолет от пощите
Автор: Екип Ruse24.bg 11:49 / 13.11.2010Коментари (0)246
© Ruse24.bg
Пощите ще увеличат обхвата на услугите си и в най-скоро време ще предлагат продажба на самолетни, автобусни и влакови билети. Това съобщи вчера главният изпълнителен директор на компанията Деян Дънешки. За целта пощите получиха лиценз за туроператор. В момента се водят преговори с превозвачите за условията на продажбата на билетите им, уточни Дънешки. От началото на 2011 г. клоновете в страната ще обслужват клиентите си на едно гише, през което може да се плащат едновременно сметки за ток, парно, вода, данъци, да се изпращат пратки и да се купуват билети. В момента има отделни каси за различните видове сметки. Ще са възможни и плащания с кредитна карта.

Без пощенски станции ще останат селищата с под 800 жители, стана ясно вчера при представянето на стратегията за развитие на държавното дружество "Български пощи". От 2011 г. то започна да закрива по 100 клона годишно в такива населени места, тъй като поддръжката им става нерентабилна, а и законът ги задължава да поддържат станции само в селища с над 800 жители .Близо 30 на сто, или 1000 от общо 3 хиляди пощенски клонове са именно в малки села. Хората там ще изпращат и получават писма, телеграфни записи и други пратки чрез кметството или в някоя от местните бакалии, които ще поемат услугата на франчайзинг, обясниха от "Български пощи".

Със закриването на селските пощи дружеството ще оптимизира разходите си в условията на стартиращата от следващата година либерализация на пазара на този вид услуги. Конкуренцията на частните оператори ще намали цените на услугите с около 15-20 на сто и съответно с толкова ще паднат приходите на държавната фирма.

От "Български пощи" ЕАД очакват в края на 2010 г. печалба от 250 хил. лв. и приходи от 148 млн. лв. Това е с 5% по-малко от 2009 г., когато приходите са били 156 млн. лв., съобщи Любен Нанов, директор на дирекция "Финанси и политика" на "Български пощи". Новото ръководство поема дружеството със сериозни финансови проблеми и загуба от 8 млн. лв. от края на 2008 г. и наследени неизплатени кредити за над 24 млн. лв., припомни главният изпълнителен директор на компанията Деян Дънешки. Той съобщи още, че предстои процедура по ЗОП за избор на обслужваща банка на "Български пощи", които сега работят с 12 банки.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2023 г.
Катастрофа с президента на Иран
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: