Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Купуваме влакове за 600 млн.лв.
Автор: Екип Ruse24.bg 09:37 / 16.07.2012Коментари (10)1293
© Ruse24.bg
През 2014 г. БДЖ ще разполага с 600 млн. лв. за купуване на нови влакове. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски пред бТВ. Той допълни, че няма как компанията да си позволи по-рано такива разходи при положение, че все още е в сравнително тежко състояние.

Работата по оздравяването на БДЖ продължава, но процесът е труден. "Няма как за 2 години да се махне с пръчица и да се промени положението в компания с 800 млн. дългове", каза Московски. Той предупреди и че следващият месец вероятно ще бъде труден за "БДЖ Пътнически превози", ако компанията не получи държавната субсидия. Ситуацията обаче ще бъде обсъдена между Ивайло Московски и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков във вторник. Независимо от резултатите от срещата работниците в БДЖ няма да останат без заплати, категоричен бе Московски. До края на годината няма да бъдат предприемани нови съкращения в БДЖ. "Броят остава същият, какъвто беше договорен със синдикатите. За следващата година нещата още не са ясни и са въпрос на преговори", каза Московски.

До 20 дни или един месец в експлоатация ще влязат новите спални вагони, които БДЖ е купила от Турция, съобщи още транспортният министър. Ако нещата вървят по план и това стане в очаквания срок, Московски ще е един от първите пътници, които ще ги пробват. Той възнамерява да пътува за лятната си почивка до морето именно в някое от новите спални купета. Ако това обаче не се случи, ще ходи на море с кола.

Около 110-120 млн. лв. ще струва изграждането на наземната система за радиоразпръскване във връзка с цифровизацията на ефирните радио и телевизия. Парите ще стигнат за всички етапи, изпълнението на които се очаква да приключи за срок около 5 г. След края на първия етап от проекта хората ще могат да гледат само с антена 12 тв програми, а след приключването и на втория - те ще нараснат до 40, обясни още Московски. Чрез цифровизацията реално ефирните телевизии ще станат конкуренция на кабелните и сателитните оператори, които в момента предоставят услугите си срещу заплащане, докато цифровата телевизия ще бъде безплатна, добави Московски.

Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Честито от другия месец с нови влакове,опссссс сега сме 2012 :)))
-1
 
 
1.Кога изплатихте машините на "Сименс" /Дезиро-ел. и дизел/ , та и други ще купувате? 2.Как ще Ви се търси отговорност, при положение , че вече не сте на власт и това си останат "празни приказки"?
0
 
 
то докато пуснат новите влакове хората ще карат летящи коли
+3
 
 
Това са две различни неща - парите за заплати идват от бюджета и при спиране на държавната субсидия ги няма. Парите за нови влакове, които принципно БДЖ сами в следващите 20 години със сигурност няма да могат да извадят, идват от ОП Транспорт на ЕС и са безвъзмездна финансова помощ, предназначена САМО и единствено за закупуване на нов подвижен състав. Така че моля, който коментира, първо да погледне тук-там за какво става въпрос, а не да пуска шаблонни изрази, които се повтарят навсякъде ежедневно ;)
Aнонимен
на 16.07.2012 г.
-3
 
 
И как точно Дългомоско разбра, че през 2014 БДЖ ще разполага със 600 мил. за нови влакове? Той тогава отдавна ще е в историята, заедно с неговата си партийка ГРОБ - която загроби по най-нагъл и безотговорен начин БДЖ!
-2
 
 
а за заплати на хората нямат пари .......
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: