Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Къща за 2 милиона евро в София е най-скъпо продаденият имот за годината
Автор: Екип Ruse24.bg 09:37 / 13.04.2016Коментари (0)676
©
Една от бутиковите къщи в София
Мениджър на висока или средна позиция с две или три деца, който иска да повиши стандарта си на живот и се премества в по-голямо и по-качествено жилище.

Така изглежда най-честият купувач във високия ценови клас, показва тримесечният анализ на агенцията за луксозни имоти Unique Estates, цитиран от "24 часа".

"Най-продаваната къща за първите три месеца на тази година е при цени от 400 000 евро в полите на Витоша в затворен комплекс, а най-продаваният апартамент е този с три спални за около 230 000 евро в южните квартали на София", обобщава анализът.

Най-скъпо продаденият имот от началото на годината е бутикова сграда в София за близо 2 млн. евро.

10% ръст на сделките траен интерес имало към новото строителство и към покупките "на зелено". Това били отличителните черти на пазара на луксозни имоти от началото на 2016 г., твърдят брокерите.

Финализирането на сделките със скъпи имоти доскоро отнемаше година-две, сега това става средно за осем месеца. А при по-масовите жилища от излизането на имота на пазара до продажбата му сега минават само 3 месеца, докато преди това отнемаше по 6-8 месеца.

Във високия сегмент на имотната търговия трайно вече се покривали и исканите от продавача цени на жилищата и даваните от купувача, което говори за реализъм на участниците, отбелязват от агенцията. Техните данни сочат, че много рядко имало драстично намаляване на първоначално обявените цени.

И през първото тримесечие на 2016 г. интересът на купувачите е насочен към просторни жилищни имоти в центъра и престижните квартали на София, сочи анализът.

В района на "Докторската градина" цените на подобни имоти варират от 1500 до 2500 евро/кв. м, в "Лозенец" са от 1200 до 1800 евро/кв. м, а в "Изток" - от 1200 до 2000 евро.

Търсенето на жилища с цел покупка оставало най-високо в "Симеоново", "Драгалевци", "Бояна" и в новите затворени комплекси в района на "Камбаните". Цените тръгват от 380 000 евро за имот в затворен комплекс до 3 млн. евро за самостоятелни къщи с над 1,5 дка двор.

Най-често се търсели обзаведени апартаменти, мезонети и къщи.

Брокерите очакват да започне поскъпване и при луксозните имоти. Ако през миналата година купувачите, все още с усещането за кризата, са предпочитали бързи сделки с напълно обзаведени жилища, сега се преориентирали към имоти на шпакловка и замазка, чийто интериор ще бъде поверен на дизайнери, показват проучвания.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Енергийна криза
Случаят "Даная"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: