Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Квотите за Токио 2020 са почти запълнени
Автор: Екип Ruse24.bg 12:50 / 17.05.2021Коментари (0)671
©
Въпреки неяснотите и големите неуредици, които епидемията от коронавируса донесе на олимпийски игри Токио 2020, повечето от квотите за евентуалните участници в Летните олимпийски и параолимпийски игри вече са почти запълнени, заявиха от МОК. Ясни са както включените спортове, така графикът на събитията, така и мнозинството квоти за Олимпийските и параолимпийски игри, които бяха отложени заради пандемията от миналото за тазгодишното лято.

Припомняме, че Летните олимпийски и параолимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, но бяха отложени за 2021 година заради пандемията от COVID-19 и рестрикциите, до които тя доведе. Така се очаква това лято Олимпийските игри да протекат от 23 юли до 8 август 2021, а Параолимпийските да стартират непосредствено след тях от 24 август до 9 септември 2021 година.

По време на Летните параолимпийски игри в Токио са предвидени да се състоят общо 540 събития от 22 спорта, като бадминтонът и таекуондото новите неща в програмата, а велосъбитията ще бъдат разделени на шосейни и пистови.

Отборните надпревари като голболът, седящият волейбол и баскетболът за инвалидни колички продължават като състезания за мъже и жени, ръгбито за инвалидни колички продължава да бъде смесено мъжко-женско събитие, докато футболът ще бъде достъпен единствено за състезателите от мъжки пол..

Параолимпийците ще се състезават още в стрелбата с лък, леката атлетика, конната езда, джудото, паратриатлонът, гребането. Сред останалите дисциплини в програмата им са още и стрелба, плуване, тенис на маса, тенис в инвалидни колички.

Събитията на параолимпийците се регулират от Международния параолимпийски комитет. Предвидени са общо 16 летни параолимпийски игри на Олимпиадата в Токио и на тях се очакват общо 4400 спортисти с увреждания, а за откриването им се очаква лично Императорът на Япония.

Това е едва вторият път, в който Токио ще бъде на Параолимпийските игри, след като те се състояха за пръв път в Япония заедно с Летните олимпийски игри през 1964 година.

Общо повече от 7800 спортисти до момента са спечелили квоти за Летните олимпийски игри в Токио 2020, обяви по-рано след Изпълнителен комитет на Международния олимпийски комитет (МОК) директорът по комуникациите Марк Адамс.

Според него, над 70 процента от всички квоти вече са разпределени в отделните страни-участници и в повечето от спортовете квалификационните състезания вече са приключили. Останалите 20 процента от квотите ще бъдат разпределени чрез ранглисти, а 10 процента на състезания, като крайният срок за това е до 29 юни.

От българска страна към момента страната ни има спечелени общо общо 26 квоти в 7 спорта за Олимпиадата. Квалификациите обаче продължават. Интересно е, че при спечелените у нас квоти, жените-участници са доста повече от мъжете, класирани на Летните олимпийски игри в Токио. Страната ни участва в Лятна олимпиада за 21-ви път, а досега имаме потвърдени участници в спортове като бадминтонът, боксът, гимнастиката, спортната стрелба, плуването, борбата и кану- каякът.

Междувременно стана ясно, че въпреки отлагането на Олимпиадата и усилената подготовка за новите и дати през това лято, в Токио има брожения и повече от 350 000 души са се подписали в петиция против провеждането на игрите, а според проучване 60 на сто от японците са против тях и искат отмяната им, а не само отлагане.

Всъщност възможността за отмяна на олимпиадата в Токио стоеше до последно на дневен ред. В крайна сметка беше решено тя да се проведе, но без чуждестранна публика, а зрителите-японци ще бъдат контролирани с редица ограничения. Тепърва обаче ще се разбере какво точно ще се случи. За да сте винаги в час със ставащото около Летните олимпийски игри, може да следите информацията и в сайта на 7Sport.net.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: