Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Лаборантката, която забрави пациентка в скенер, няма как да бъде уволнена
Автор: Екип Ruse24.bg 12:44 / 25.10.2019Коментари (2)821
© 168 часа
Камелия Кръстева
Скандалът в общинската болница в Павликени набира нова сила. Само ден, след като стана ясно, че рентгеновата лаборантка Камелия Кръстева ще се отърве с най-лекото наказание – забележка, ръководството на болницата промени мнението си и заговори за дисциплинарно уволнение.

Виновната лаборантка обаче е категорична, че ако това се случи, ще заведе съдебно дело срещу болницата. Тя заявява, че не може да бъде уволнена, тъй като има един куп заболявания, най-тежкото от които е диабет.

Със съжаление управителката на болницата д-р Ренета Кръстева признава, че в случая подчинената ѝ е права и тя не може да бъде уволнена, защото законът и Кодексът на труда я пазят.

Болничната шефка и подчинената ѝ лаборантка имат разногласие по отношение на това каква е причината за инцидента със затворената шест часа в помещението със скенера възрастна пациентка. Според лаборантката, тя забравила за пациентката, тъй като била претоварена и принудена да работи в два кабинета по едно и също време. Според управителката на болничното заведение обаче това не е вярно, тъй като във въпросния ден – 7 октомври, в рентгена по график е имало дежурни 4 човека – двама лекари и двама лаборанти, пише "Телеграф“.

Персоналът на болницата е раздвоен в отношението си към своята колежка и какво трябва да бъде нейното наказание. Според една част от лекарите и сестрите, Камелия Кръстева трябва да бъде махната от болницата, защото с поведението и действията си е уронила престижа на здравното заведение.

Според други обаче, неприятният инцидент е можел да се случи на всеки един от персонала, тъй като заради липсата на достатъчно медицински кадри, работещите в болницата са подложени на голямо напрежение и стрес. Скандалът с общинската болница в Павликени гръмна преди седмица, след като стана ясно, че 70-годишната пациентка е прекарала шест часа в заключено помещение върху скенера, на който ѝ е правено изследване на белите дробове.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Заради тая па** утре ще умре някой пациент без време и пак няма да могат да я уволнят, защото имала заболявания. Да ти ева и идиотката и системата.. Затворете я за 12 часа в скенера и да си бара ушаците..
Aнонимен
на 25.10.2019 г.
0
 
 
Лелята е много яка... Не смейте да я видните, моля! рџ?‰
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: