Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Лечева покани на разговор Кирил Петков и Асен Василев, за да прегледат заедно всички действия на предишното ръководство
Автор: Екип Ruse24.bg 12:41 / 23.10.2022Коментари (0)609
©
Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева коментира своята работа, разкри за 3 милиона лева, които са възстановени в бюджета на министерството чрез ревизия и покани на разговор бившия премиер Кирил Петков, както и последният финансов министър Асен Василев.

"Нашата единствена цел бе да внесем сигурност след спортните организации, да създадем една работна атмосфера, да дадем възможност на най-талантливите ни състезатели да тренират спокойно. Разбира се, нямаше как да останем със затворени очи за някои спорни договори. В крайна сметка нямаше как да не защитаваме държавния интерес. В никакъв случай правенето на ревизия не е била единствената ми цел. Бяха възстановени 3 милиона евро в бюджета на спортното министерство заради тези проверки", заяви Лечева в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

"Няма как да си затварям очите пред очевидни факти. Бих искала да поканя  Кирил Петков и Асен Василев, за да им покажа всички онези спорни договори, за да преценят самите те дали това е атака срещу "Продължаваме промяната" или става въпрос просто за защита на интересите на българския спорт. Смятам, че тези обвинения са израз на слабост и безсилие. Когато се бориш с корупцията, няма как да останеш безучастен към подобно нещо и затова ги каня и двамата, за да прегледаме заедно всички действия на предишното ръководство", сподели бившата състезателка по спортна стрелба.

Весела Лечева отговори и на обвиненията на Радостин Василев, който преди седмица заяви, че в качеството си на служебен министър Лечева е отклонила 3 милиона лева от строежа на "Арена Бургас" и ги е пренасочила за ремонта на стрелбищния комплекс.

"Моята работа е абсолютно прозрачна. Нито едно решение не е било скрито. Става въпрос за стрелбищния комплекс. Докато Радостин Василев още бе министър аз поисках да се провери състоянието на комплекса, защото в него нищо не беше инвестирано в последните 40 години. Аз получих разбиране по този въпрос. Това, че стрелбищният комплекс отива в Национални спортни бази е най-логичната практика, тъй като това е държавно дружество, което стопанисва почти всички спортни обекти. Стрелбищният комплекс не е дошъл в моя двор. Аз съм защитила обществения интерес. Няма нищо вярно, че съм отклонила 3 милиона от залата в Бургас за ремонт на комплекса. Както вече казах, всичко е прозрачно. Всички обвинения са безпочвени и са просто хвърлени в пространството" категорично заяви Весела Лечева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: