Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Лекари измъкнаха колежка от ада, за една нощ в нейната стая починали 5 млади жени!
Автор: Екип Ruse24.bg 13:57 / 12.11.2021Коментари (5)786
COVID поваля дерматолога д-р Свитлана Георгиева, докато е на почивка в Бургас. Първото нещо, което почувствувах, беше отпадналост и слабост в краката, разказва тя. Започва лечението си в морския град, но много бързо взема решение да се прибере в Пловдив, след като получава и болки в корема. Тук преминава през няколко болници, но състоянието й се влошава. Преживява истински шок, когато в едно от отделенията за една нощ само в нейната стая умират 5 млади жени.

"Децата ми страшно се притесниха и веднага ме преместиха в отделението за дихателна реанимация на пациенти с коронавирус в пловдивска частна болница. Когато ме приеха, бях толкова зле - не можех да си вдигна ръцете и да си преместя краката, за да отида до скенера, започнах и да се задушавам“, спомня си Свитлана. И добавя, че е имала късмет да живее, защото е попаднала на професионалисти, които знаят какво е COVID-19 и как да се справят с него. Това е малката, но много съществена разлика от другите болници, подчертава жената.

Медиците я поставят за 3 седмици в изкуствена кома, на два пъти сърцето й спира, а по време на лечението язвата й се обостря и започва да кърви. За да я спасят, хирурзите й правят операция. Така изкарва в болницата повече от 45 дни. "През този месец и половина бях обградена с грижи и огромно внимание, казва Свитлана. - Пред очите ми спасиха 90-годишна жена, на която обръщаха също толкова много внимание, колкото и на 20-годишните.“

Признателна е на всички, но специалните й благодарности са за началника на интензивното д-р Стефан Василев, за шефовете на хирургията д-р Иван Кацаров и на гастроентерологията д-р Апостол Георгиев, на кардиолозите. С особена топлота говори за собственика доц. Невен Енчев Голденбург и за главната сестра Любка Моллова.

Преди да се зарази и тя не вярвала в съществуването на COVID-19, но сега знае, че вирусът е ужасен и разрушава целия организъм. Мислила си, че е някаква настинка, която всеки може да преодолее. Сега, когато страшното е зад гърба й, д-р Георгиева отправя два призива към хората - да се ваксинират, за да не боледуват тежко и да не загинат, и да идват в тази болница, ако се разболеят, защото освен перфектния екип разполага с необходимата медицинска апаратура, настанява пациентите в хубави стаи и им предлага отлична храна. Тук ме върнаха от ада и сега живея втория си живот, казва спасената пациентка.

Медиците коментираха, че тя ще се възстановява още известно време, но най-трудното вече е в миналото. Лекарите от двете лечебни заведения също напомниха, че българите трябва непременно да се имунизират, за да не преживяват това, което което е минало през главата на Свитлана.

Още по темата: общо новини по темата: 11868
29.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако знаете колко хора си заминават не само заради липсата на ваксинация ами и заради некадърно лечение в болницата... Ако психически сте малко по-нестабилни шансовете за оцеляване намаляват значително, стреса наистина може да ви смаже, той само помага на вируса. Другото - ниската сатурация, едно е да имаш задух, съвсем друго ниска сатурация - убива липсата на кислород в кръвта, не толкова задуха! Докторите вместо да вдигнат сатурацията пускат кислород... Все едно на една кола да не върви заради не добра смес бензин-въздух и майсторите да помпят гумите за да тръгне по-добре... Другото е антибиотиците вместо кортикостероидите
0
 
 
Докторката да каже с колко антибиотика е започнала самолечението си?
0
 
 
Аз и съпругата ми,не сме ваксинирани, оживяхме без проблем,майка ми-Бог да я прости,не успя!Не агитирам никого,за нищо!Само,да даде Бог,на заразените моето преболедуване!
+1
 
 
Само не разбрах, как при положение че е в болница с ковид, пропътува половин България и обиколи още сумати болници, при положение че е болна и най-малкото трябва да е под карантина?
-1
 
 
Голден Ко? А фон преди него нема ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: