Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Лъсна истината за шефа на ДАНС, главния секретар на МВР и оставката на Вучков
Автор: Екип Ruse24.bg 14:37 / 11.03.2015Коментари (0)2246
©
Премиерът Бойко Борисов обясни в детайли защо първо прие оставката на вътрешния министър Веселин Вучков и чак тогава реши да смени главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев. 

По време на изказването си за запазване на етническия мир той се обърна за кратко към Вучков и пред целия парламент му припомни какво се е случило.

"Обръщам се и към Вучков. За да има реформи в МВР, нали не си мислите, че тази парламентарна група, която съм одобрил човек по човек, и е гласувала тези закони, може да го направи без мен? Или реформаторите могат да направят реформа в здравеопазването, ако с министър Петър Москов не работим заедно?", започна Борисов.

След това продължи по същество: 

"Това е, както и на Вучков съм му казвал: Колега, ти си министър, назначил си си трима заместници, имаш главен секретар, под него си си назначил твой главен секретар, назначаваш шефове на служби. Какво ще направи главният секретар срещу реформите? И въпреки всичко 4 март не е подходяща дата"=

Бойко Борисов каза и защо не е успял да разговаря с Вучков преди заседанието на Министерския съвет, на което получи и прие оставката му. 

"В петък влязох на операция, до сряда бяха почивни дни. А ти предварително обяви, че ще предложиш нов главен секретар. Редно ли е да го предложиш, без да го съгласуваш с мен? Да не е феодално министерство? Кога не съм вдигнал в друго време телефона? Когато си дошъл, сме имали поне 5 съвещания в МВР", коментира Борисов.

Премиерът обясни, че е имал предварителен разговор с Владимир Писанчев. Шефът на ДАНС му заявил, че е готов да си даде оставката, но не иска хората да останат с впечатление, че поема вината по случая "Червеи". 

Именно затова Борисов се е съгласил да изчакат проверките както за КТБ, така и за "Червеи". Ако не излезе нищо срещу Писанчев, министър-председателят е бил готов да застане срещу него, но в противен случай - оставка и смяна на платната в ДАНС. "Дотогава се разбираме да работим", казали двамата.

Освен това Борисов обърна внимание, че ако предварително беше обявил, че ще отстрани Писанчев и Лазаров, докато процедурата бъде задвижена, в рамките на няколко месеца задълженията на двамата на практика нямаше да бъдат изпълнявани. 

Въпреки че акцентира върху несъобразителността на Веселин Вучков, Борисов го похвали, че не е допуснал вакуум в дните около рокадата и както той, така и Светлозар Лазаров, и Владимир Писанчев, са изпълнявали задълженията си през последната критична за страната седмица.


Още по темата: общо новини по темата: 8
11.03.2015 »
11.03.2015 »
11.03.2015 »
07.03.2015 »
05.03.2015 »
05.03.2015 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: