Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Людмил, който в съучастие уби с наркотици австриец във варненски хотел, остава зад решетките
Автор: Пламена Николова 14:42 / 02.03.2021Коментари (0)625
©
Апелативен съд – Варна потвърди определение на Варненския окръжен съд, с което е оставено без уважение искането на обвиняем за грабеж, придружен с телесна повреда и последвала смърт, съобщиха от пресслужбата на съда.

Людмил М. е бил задържан на 11 август заедно с още един мъж и жена, след като в хотелска стая във Варна бил открит мъртъв 35-годишен австриец. Жертвата била предозирана с наркотични вещества и лекарства. Липсвали вещи. Според прокуратурата, тримата са действали при предварителен сговор. Людмил М. е привлечен като обвиняем за извършен грабеж, чрез привеждане на пострадалия в безсъзнателно състояние, в резултат на което е настъпила смъртта му. Повдигнато е и второ обвинение – за държане и разпространение на наркотици.

Пред съда жалбоподателят обясни искането си да бъде под домашен арест с това, че е в ареста от 7 месеца, но няма общо с престъплението. Имал постоянен адрес в Русе и не бил осъждан.

Апелативният прокурор заяви, че и до днес не е опровергано предположението за авторството на двете деяния. Престъпленията са тежки, като грабеж с последвала смърт законът наказва с между 15 и 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Реална е опасността обвиняемият да се укрие, защото води скитнически живот. Освен това извършените престъпления са с висока обществена опасност.

След като прецени множеството събрани доказателства и извърши проверка на първоинстанционния съдебен акт, Апелативният съд прецени мотивите му за правилни. Данни за съпричастността на обвиняемия към двете деяния се съдържат в множество свидетелски показания, протоколи от извършени огледи, експертизи. Задържането на Людмил не надвишава  разумния срок. Съобразно повдигнатите обвинения, основните му човешки права не са ограничени. Съдът е категоричен, че единствено мярка "задържане под стража“ гарантира и постигането на целите на закона, и опазването на обществения интерес. Извършеното не е изолирана проява в живота на задържания, а поредно свидетелство за интензивна престъпна дейност, която е предмет на множество висящи дела. Затова има опасност ако е извън ареста, да наруши закона. Чистото съдебно минало в случая не може да има решаваща роля. Не е отпаднал и рискът от укриване.

С тези мотиви Апелативният съд остави в сила най-тежката мярка за неотклонение на Людмил М., обвинен в извършването на грабеж, придружен с телесна повреда и настъпила смърт, и в разпространение на наркотици.

Определението не подлежи на обжалване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: