Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
МВР: Интензивен трафик се очаква по празниците, има ограничения
Автор: ИА Фокус 16:54 / 28.04.2023Коментари (0)274
©
Във връзка с предстоящия празник 1-ви май и предшестващите го почивни дни се отчита интензивен трафик, предупреждават от МВР.

В гр. София традиционно най-натоварени са изходните пътни артерии, а именно бул. "Цариградско шосе", бул. "Ботевградско шосе", бул. "Цар Борис III", както и Околовръстен път и Северна скоростна тангента.

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е движението по АМ "Тракия", АМ "Хемус" и АМ "Струма". Във връзка с ремонтните дейности по АМ Тракия, посока гр. Пловдив, района на км. 20, днес до 20:00 ч. от км. 5 до км. 23 до пътен възел "Вакарел" е ограничено движението на МПС над 12 т.

Обособен е обходен маршрут по път I-8 /София – Пловдив/ с отбиване на движението от АМ "Тракия" по пътна връзка при км. 5 и връщане на магистралата при км. 23  при пътен възел "Вакарел", като във връзка със създадената организация на място екипи от СДВР и ОДМВР-София регулират трафика на превозни средства.

Затруднено е и движението по същата автомагистрала в района на км. 67, където движението се осъществява двупосочно в платното посока София от км. 66 до км. 69, поради авариен ремонт на дилатационни фуги на виадукт.

На АМ "Тракия" и АМ "Хемус" има места, на които движението е ограничено в някоя от лентите за движение, поради ремонтни дейности, но на тези места не се наблюдава струпване на голям брой изчакващи превозни средства.

Към ГКПП "Калотина" и ГКПП "Капитан Андреево" също се наблюдава голям брой превозни средства, които са се насочили съответно към Република Гърция и Република Турция, като от страна на МВР са предприети необходимите превантивни мерки.

Към момента няма въведени ограничения във връзка с възникнали ПТП.

От 00:00 ч. до 16:00 ч. на 28.04.2023 г. са възникнали общо 53 (петдесет и три) ПТП, от които 7 (седем) с пострадали участници. Пострадалите лица при възникнали пътнотранспортни произшествия през посочения период са 7 (седем). Няма лица, които да са загинали при възникнали пътнотранспортни произшествия от началото на деня.

 

Министерството на вътрешните работи апелира към водачите, предприели пътуване през почивните дни:

-намалете скоростта си на движение;

-поставете предпазните колани;

-не предприемайте рискови изпреварвания и маневри;

-спазвайте ограниченията, въведени посредством поставеното знаково стопанство при въведена временна организация на движение, както и  разпорежданията на контролните органи;

-предприемайте пътуване единствено, след като сте се уверили в техническата изправност на управляваното от Вас превозно средство;






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: