Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
МВР Пловдив арестува 35-годишна, завлякла хора с близо 120 хиляди лева
Автор: Екип Ruse24.bg 17:21 / 08.03.2022Коментари (7)564
©
35-годишна е задържана по Закона за МВР, съобщиха от МВР Пловдив. Първоначалните действия по случая стартирали преди дни в отдел  "Икономическа полиция“ на пловдивската дирекция, когато няколко жители на областта разказали за престъпна схема на измама по интернет. 

В търсене на решения на различни лични въпроси с помощта на свръхестествени сили потърпевшите се свързали със страница в социална мрежа с профилна снимка на известен маг в България. На посочен телефон за връзка хората получавали съответните инструкции за предварително плащане на услугите за разваляне на магия, гадаене и т.н.

След като превеждали парите през конкретна платежна институция обаче, контактът с тях веднага прекъсвал. Впоследствие се оказало, че разговорите не били водени с гадателката, а снимката й била поставена за заблуда.  

След прецизен анализ на събраната информация и професионалната работа в кратък срок, служителите влезли в дирите на жителка на варненско село, на 35 години. Събрани са данни, че за последните шест месеца жертви на измамната й схема станали голям брой хора от страната, от които общо взела близо 120 хиляди лева. Най-малката сума, която й била изпращана, е 250 лева, а най-голямата - 10 хиляди лева.

С полицейска заповед извършителката е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в отдел "Икономическа полиция“. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Припомняме, че през последните години служители от ОДМВР – Пловдив разкриха няколко подобни измами, за което гражданите са информирани с оглед да проявяват повече бдителност и да не се поддават на подобни заблуди.  Апелираме хората да не се доверяват на всякакви обяви и да правят парични преводи само когато имат необходимата сигурност за получателя им.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Свобода и свободия са две различни неща!
на 09.03.2022 г.
0
 
 
Интересно ми е ако регистрираш фирма за гадателство и им чукваш по един касов бон след сеанса, разрешено ли е в България? Изглежда лудо печеливш бизнес, то е пълно с безмозъчни индивиди очевидно
+1
 
 
Лелеееее, колко прост народ има в тази държава! Как може да има толкова балъци, които да търсят помощ от врачки, екстрасенси, астролози и други подобни боклуци?!
0
 
 
Показаните пари са над 1 милион.... ХАХАХА..... А, този, който е дал 10 бона е за затвор..... И най вече за психиатрия..... Всичко е в мозъка, няма психолог, няма нищо...... НЕ си ли повярва човек, ще киха цял живот..... Един път ме пратиха на невролог... Жена ... Започна да ме навива да си барам носа, да върва направо..... И хоп... Нищо ти няма..... Мене ме боли навсякъде, тя нищо.... Като излезнах викам, ако е имало скрита камера съм бил....., да не казвам..... От тогава не съм стъпил.... Пълни измишльотини, направено за пари...... Тоя шемет с тези 10 бона да иде да обиколи малко свят.... Ще се почувства супер и ще им тегли клетвите .... Този 21 век е века на смукачите.... Лични лекари, които само мерят кръвно, психолози, невролози....., чикаджиииии, наркобарони.... Депутати, министри..... Всеки прави конферентни връзки, никой не знае защо иде реч
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: