Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
МВР затяга режима покрай студентския празник
Автор: Екип Ruse24.bg 15:26 / 06.12.2023Коментари (0)561
©
От Министерството на вътрешните работи са предприети всички необходими мерки, които да гарантират спокойното протичане на празника на студентите – 8 декември. От Главна дирекция "Национална полиция“ е създадена организация за осигуряване на обществения ред и безопасността по пътищата както на празнуващите, така и на онази част от хората, които няма да се включат в студентските прояви.

Проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност са извършени в 515 обекта – увеселителни, туристически и храмове. Това каза на брифинг главен инспектор Йото Василев от ГДПБЗН. От служителите на пожарната са проверени вентилационните и пожарогасителните системи, евакуационните планове и са проведени разговори с персонала. В 58 обекта са констатирани известни несъответствия, за които са предприети съответните мерки.

На територията, обслужвана от СДВР, са установени местата, където се очакват празнуващи. Проведени са разговори с ресторантьори, хижари, хотелиери и фирмите, ангажирани с охраната на обектите им, съобщи комисар Пламен Колев, началник на отдел "Охранителна полиция“ - СДВР.

Инспектор Милорад Йорданов от "Охранителна полиция“- ГДНП, посочи, че е изпратено писмо до всички областни дирекции на МВР да се проведат срещи със собственици на охранителните фирми на обектите, в които се очаква да има празнуващи, да не се допускат хора с агресивно поведение и такива, носещи нерегламентирано оръжие, както и непълнолетни лица без придружители.

Служителите на "Пътна полиция“ ще следят за недопускане на нарушения и тежки инциденти, осигурено е засилено полицейско присъствие. При необходимост в първия и последен ден с очакван най-интензивен трафик, екипите имат готовност да подпомагат и регулират пътното движение. Ще има и засилени проверки за недопускане на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, каза зам.-началникът на отдел "Пътна полиция“, ГДНП комисар Мария Ботева. Тя призова празнуващите внимателно да се осведомят за метеорологичната обстановка на местата, към които смятат да се насочат с автомобилите си, да поемат добре екипирани, с пълен резервоар гориво и да проверят съдържанието на автоаптечките в автомобилите си.

Още по темата: общо новини по темата: 46
09.12.2023 »
08.12.2023 »
06.12.2023 »
02.12.2023 »
27.11.2023 »
15.11.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: