Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Магистрати масово отказват да съдят насилника на Дебора
Автор: Екип Ruse24.bg 13:00 / 04.01.2024Коментари (5)664
©
Делото "Дебора" се оказа прекалено горещ картоф за магистратите в Стара Загора и едва ли ще се гледа от Районния съд в града, макар че обвинителният акт срещу Георги Георгиев да беше внесен там на 15 декември. Масово районните съдии си правят отвод и не искат да се занимават със случая. Това показа проверка на "Сега" в електронните регистри.

Досега са се отвели 13 магистрати, в това число и председателката на съда Блага Бозова (вижте по-долу кои са останалите). Ако всички магистрати от съда си направят отвод, Върховният касационен съд ще трябва да прецени къде да прати делото. Обикновено се избира близък съд от същото ниво (в случая - районно), за да не бъдат причинявани допълнителни неудобства на участниците в процеса.

От публично достъпните данни става ясно, че всички те се позовават на текста от НПК, който казва, че "не може да участва в състава на съда съдия или съдебен заседател, който поради други обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото". Какви са тези "други обстоятелства" обаче е неизвестно. 

Делото "Дебора" вече се "джурка" сред гражданските съдии и те също се отвеждат. На 2 януари делото беше разпределено на съдия Неделина Минчева, като жребият е теглен между общо петима магистрати. Вчера обаче и тя е намерила повод да се отведе. Поредният съдия, посочен от системата, е Александър Георгиев, който също се отведе в рамките на деня и така делото отиде при Велина Пенева. Вероятно днес ще се откажат и последните двама съдии, между които процесът се разпределя. Районните съдии в Стара Загора според сайта на съда са 20 - 9 наказателни и 11 граждански. 

26-годишният Георги Георгиев ще отговоря по три обвинения, след като 5 месеца по-рано обществото беше "взривено" от бруталността на престъплението и неглижирането на случая от властите. 

Първото обвинение срещу Георгиев, който в момента се намира в ареста, е, че на 26 юни с особена жестокост и по особена мъчителен за жертвата начин чрез нанасяне на удар с юмрук в главата и 18 порезни рани с макетно ножче е причинил на 18-годишното момиче двустепенна средна телесна повреда и я е обезобразил. За това престъпление НК предвижда от 2 до 10 години затвор. Второто обвинение е, че на 26 юни е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си, като е остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като употребил сила, удряйки я с юмрук в лицето. Наказанието за това е до 6 г. затвор. Същото наказание НК предвижда и за третото обвинение на Георгиев - че в периода от април до 25 юни т.г. 6 пъти се е заканил с убийство на Дебора.

Направилите си отвод:

Съдиите, които до момента са приели, че поради някакви обстоятелства може да се считат предубедени или заинтересовани пряко или косвено от изхода на делото, са Росен Чиликов, Блага Бозова, Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева, Неделина Минчева и Александър Георгиев.

Още по темата: общо новини по темата: 220
25.04.2024 »
17.04.2024 »
17.04.2024 »
27.03.2024 »
03.03.2024 »
28.02.2024 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всичко е инсинуации. Тя стана милионерка за месец от дарения! Сега всеки ден по чалготеки.
0
 
 
Явно онази мазна мастия дето не го задъ жа е много главна в съда.Никой не ще да и строши хатъра.
0
 
 
Линча за това мазно прасе….не му трябва присъда. Пуснете го…
0
 
 
Защо тези не си върнат Всичките заплати които са взели до сега?
+1
 
 
Тези откази на съдии да го съдят, както и преди това на лекари да променят уврежданията на момичето от леки на средни, показва, че нещата не са такива, както се представят в медиите. Някой с много власт настоява да има тежка присъда, тъй като му е нужна показност. Предполагам за да има мотив да се приеме Истанбулската конвенция.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Екоактивисти и протести
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: