Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Майчин дом": Категорично се противопоставяме на злонамерените атаки срещу болницата
Автор: Екип Ruse24.bg 16:12 / 31.05.2023Коментари (0)448
©
Съветът на директорите на СБАЛАГ “Майчин дом", съвместно с Медицинския съвет (ръководителите на всички клиники и структурни звена на болницата, които работят повече от 30 години в болницата) единодушно заявяват, че отправените твърдения от НС “Защита" в публичното пространство са неоснователни, безпочвени и спекулативни, информираха от пресцентъра на СБАЛАГ "Майчин дом".

Категорично се противопоставяме на злонамерените атаки срещу болницата, отправени основно от хора, които не са нейни служители. Организираната в последните седмици кампания и тиражираните неистини срещу най-голямата национална АГ-болница граничат с тормоз и целят преднамерено уронване на престижа на болницата.

Разпространяваните в публичното пространство твърдения за напрежение сред персонала и заплахи, както и спекулациите за лоши условия на труд и нарушения в дейността са категорично неверни и манипулативни.

Подчертаваме, че организираната кампания срещу болницата започна след отстраняването на д-р Елена Георгиева-Иванова от поста Началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ). Д-р Георгиева-Иванова 4 пъти отказа направеното предложение да продължи да работи в КАИЛ като лекар, като настоя да продължи да заема позиция на Началник на клиника без да покрива задължителните по закон изисквания, а именно, да е хабилитиран лекар. КАИЛ към момента работи в пълен състав и все така отговорно и професионално.

Храната, облеклото и допълнителното материално стимулиране на медицинския персонал се извършва в съответствие с нормативната рамка и при строго спазване на вътрешните правила.

В последните две години и половина в СБАЛАГ “Майчин дом" са извършени 25 проверки от страна на НЗОК и столичната РЗОК, които не са установили никакви нарушения.

Съветът на директорите на СБАЛАГ “Майчин дом" и Медицинският съвет декларират, че болницата работи абсолютно пълноценно по консултиране, прием, лечение, родоразрешение на всички бременни и гинекологично болни пациенти, като поема най-тежките и сложни случаи от цялата страна.  

В своята дейност "Майчин дом“ спазва най-високите медицински стандарти, а медицинският персонал продължава да работи с грижа и отдаденост за своите пациенти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: