Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Майка изхвърли новороденото си бебе зад блок
Автор: Екип Ruse24.bg 10:50 / 28.09.2016Коментари (6)310
©
Мястото, където е намерено бебето
Новородено момиченце беше открито изоставено в градинката зад бл. 329 в столичния кв. "Обеля". То е спасено от съседи, които чули плач и извикали линейка и полиция. Настанено е в Клиниката по неонатология в Университетската детска болница в София.

При постъпването си в болницата бебето е било охладено, хипотермично, но със стабилни жизнени показатели, съобщи Ралица Георгиева, началник на Клиниката по неонатология на Университетската детска болница в София. Тя допълни, че то вероятно е родено около осмия месец и тежи 2,4 кг.

При изследванията е установено, че има анемия, за която е направено кръвопреливане, има и данни за инфекция, за което е включено антибиотично лечение. Състоянието му е стабилно по отношение на дишането и сърдечната дейност.

По думите на лекаря детето се движи, реагира добре, храни се и докторите имат всички основания да смятат, че при него ще има напълно нормално развитие.

Доц. Георгиева предположи, че то не е стояло дълго време навън, тъй като бързо се е възстановило след приемането и поставянето в условия на температурен комфорт.

Няма опасност за живота на детето, има отклонения, за които се провежда лечение, но докторите имат основания да смятат, че няма да има дългосрочни отклонения.

Късно през нощта съседите чули плач и излезли да проверят какво се случва. Открили детето голо, оставено на земята между две дървета.

Петрана Михайлова, която първа се озовава на мястото, разказа, че веднага са изнесли одеало, за да го завият и са се обадили на полицията. На мястото е пристигнала линейка, която е прегледала бебето и го е отвела.

Жената разказва, че майката живее в същия блок и не е много общителна. До последно е отричала, че е бременна, а вчера се е държала така, сякаш нищо не се е случило.

Предполага се, че тя сама е изродила детето. По свидетелски показания в дома й са намерени ножици, с които вероятно е срязала пъпната връв.

Вчера тя е постъпила със силен кръвоизлив във Втора градска болница. Има съмнение, че е на 22 години, бащата остава неизвестен. Какво ще се случи с детето, ще решат социалните служби.

Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Майка? - те и животните не правят така!!!
+1
 
 
А сега, като намерите майката, по новия закон за осиновяванията, това бебе ще има право да търси и намери "майка си", нищо,че го е захвърлила като боклук зад блока.
+1
 
 
Къде са сега БХК да ни обяснят, че това всъщност не е углавно престъпление, а част от циганската народопсихология, и че да се е*еш с брат'чеда и да си хвърлиш детето зад блока е част от тяхната самобитна "култура" мангалска, примати мръсни...
Aнонимен
на 28.09.2016 г.
+3
 
 
Това са етнически особености, които ние не разбираме, затова ние сме виновни, дори длъжни да й изгледаме отрочето на наш гръб
+8
 
 
Какво ще се случи с майката е въпросът? Дали ще я съдят за опит за убийство на дете по особено жесток начин? Ако не я затворят, след 9 месеца съседите може да намерят още едно бебе някъде около блока.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигранти и бежанци
Проблем с недостига и износа на лекарства
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: