Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Майсторката Йоли с чудновати идеи за по-сладък живот
Автор: Екип Ruse24.bg 13:22 / 01.02.2023Коментари (0)435
©
Йоланта Делибозова – Йоли е майсторка на всякакви сладки. Подбрали сме няколко нейни превъзходни идеи за бисквити и подобни десерти, още на yoli-bg.com.

Сладки със сушени плодове

Необходими продукти за около 15 двойни бисквити:

80 г меко масло

60 г кафява захар

1 яйце

120 г брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

20 г какао

ванилия

80 г фино смлени сушени плодове по избор

За пълнеж:

150 г нутела или друг течен шоколад

100 г нарязани на дребно сушени плодове по избор

Начин на приготвяне:

За тестото разбийте на крем маслото и захарта. Прибавете яйцето и сушените плодове. Пресейте заедно брашното, какаото и бакпулвера. Сипете ги към маслената смес и омесете тесто. Ако е нужно, добавете още малко брашно. Оставете тестото за 30 минути в хладилника, покрито с найлоново фолио. От тестото направете топчета с големина на малък орех и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете бисквитите за около 15 минути или докато се напукат и леко потъмнеят. След като ги извадите от фурната, ги оставете добре да изстинат. Слепете бисквитите две по две с нутела и отстрани оваляйте или облепете с нарязаните на дребно сушени плодове.

Бъдете внимателни, когато печете бисквити с какао. Тестото е тъмно и трудно се разбира кога са готови. Лесно могат да прегорят, затова ги наблюдавайте по време на печене. Да ви е сладко!

Пълнени

Необходими продукти за 24-26 бисквити:

2 яйца

200 г захар

79 мл олио

2 с.л. мед

2 с.л. какао

1 с.л. инстантно кафе

ванилия

1/2 ч.л. канела

1 ч.л. сода бикарбонат

300 г брашно

За пълнеж:

150 г микс от едро счукани ядки по избор

2 с.л. коняк

125 г меко масло

2 с.л. заквасена сметана

2 с.л. захар

черен шоколад

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта на пяна. Прибавете всички останали продукти без брашното. Разбъркайте. Сипете брашното и омесете тесто. Не слагайте повече от 300 г брашно, макар и тестото леко да лепне. Оставете го да се стегне за 30 минути в хладилник или като оформяте бисквитите си, набрашнявайте леко ръцете. Постелете с хартия голяма тава. От тестото направете топчета колкото голям орех. Изпечете бисквитите в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути, докато се напукат. Извадете сладките от фурната и докато са още топли, ги издълбайте с помощта на малка виличка.

За пълнежа запечете накълцаните ядки и ги смесете с половината от бисквитените трохи. Прибавете захарта, маслото, коняка и сметаната. Разбъркайте. Напълнете бисквитите с пълнежа и отгоре полейте с разтопен шоколад.

Запазете останалите трохи от издълбаните бисквити. Може да ги използвате за паниране на плодове, за гарниране на кремове и сладолед или за различни видове бисквитени топчета. Да ви е сладко!

Маслени брецели

Необходими продукти за около 10-12 брецела:

125 г студено масло

225 г брашно

ванилия

2 щипки сол

2 с.л. пудра захар

4-5 с.л. студена вода

100 г млечен шоколад

1 белтък

100 г кристална захар

50 г бадеми на люспи

Начин на приготвяне:

В купа смесете брашното, ванилията, солта и пудрата захар. Нарежете маслото на кубчета, сложете го в брашното и претрийте всичко с пръсти, докато получите маслени трохи. Постепенно сипете водата и бързо омесете тесто. Ако е нужно, прибавете още малко вода или пък брашно. Завийте тестото в найлоново фолио и го оставете в хладилника за един-два часа. Поръсете плота с малко брашно и разточете тестото на тънка правоъгълна кора с дебелина около 3 мм. Върху нея настържете шоколада. Може да го замените с течен шоколад или лешников нугат, ако повече харесвате вкуса им.

Внимателно прегънете тестото на две и отново разточете на тънка кора. Нарежете я на 10-12 ленти. Дължината и широчината преценете сами. Може да направите малки или по-големи сладки. Усучете ги и ги завийте във формата на брецели. Разбийте белтъка и с четка намажете сладките. Оваляйте ги в кристалната захар, а след това в бадеми. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете брецелите за около 12-15 минути или докато бадемите се зачервят апетитно. Сервирайте ги, поръсени с малко пудра захар. Да ви е сладко!

Орехови дамски целувки

Необходими продукти за около 30 малки двойни бисквити:

За тесто:

75 г меко масло

80 г кафява захар

ванилия

1 малко яйце

2-3 щипки сол

130 г брашно

50 г предварително запечени и ситно счукани орехи

1/2 ч.л. бакпулвер

Друго:

75 г нутела

50 г ситно счукани сурови орехи

Начин на приготвяне:

За тестото разбъркайте на крем маслото и захарта. Добавете ванилията и яйцето. Отново разбъркайте. Смесете заедно брашното, орехите, солта и бакпулвера. Изсипете ги в маслената смес и размесете добре с лъжица или лопатка, колкото всичко да се смеси добре. Увийте тестото в стреч фолио и го оставете в хладилника за 2 часа. От охладеното тесто направете фитили и ги нарежете на малки парченца. С длани направете топчета колкото малък лешник. Оваляйте горната им част в суровите орехи и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете ги за около 15 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор. След като бисквитките изстинат, ги слепете две по две с нутела (може да ги слепите със стопен шоколад или ганаш). Броят им зависи изцяло от големината на топчетата, които ще направите. Да ви е сладко!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: