Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мангъров: Безсмислени мерки, като носене на маски на открито, показват научно и управленско безсилие
Автор: Екип Ruse24.bg 09:06 / 26.10.2020Коментари (0)929
©
От самото начало винаги съм твърдял едно и също и мисля, че няма противоречие между нещата, които съм казал, заяви в интервю пред bTV доцент Атанас Мангъров.

"Това нещо рано или късно ще изчезне и колкото повече се затваряме и действаме по този неадекватен начин, толкова повече тази агония ще продължи. Хората, на които им няма нищо, трябва да продължат да живеят нормално, а тези, които влизат в болница, трябва да са истински болни, а те в момента влизат, защото вкъщи няма кой да ги преглежда. Когато отидеш да го прегледаш, ставаш контактен и излизаш от играта", изрази мнение специалистът.

По думите му има проблем, който се състои в това, че хора, които остават вкъщи, няма кой да ги прегледа и така те да получат адекватна медицинска помощ.

Специалистът заяви, че има лични предпазни средства, когато преглежда болни и най-вече си мие ръцете. "Понякога нося маска, когато има нужда да нося. Когато съм в болницата и преглеждам, нося маска понякога", посочи Мангъров.

Той отчете, че е прегледал над 50 пациента, които са положителни за COVID-19.

"Нали не си мислите, че в страната са само тези 1300 или 1400 заразени, които се съобщават всеки ден. Ако можехме да тестваме всичките 7 млн. души, щяхме да намираме поне 70 000 – 80 000, които са заразени, пропорционално на процента на положителните тестове, които се установяват", смята доцентът.

По повод контакта му с журналиста Георги Любенов, които се оказа болен от коронавирус след гостуването на доцента в предаване по БНТ, Мангъров отчете, че се е тествал за коронавирус, но не веднага, а на седмия ден.

"Не бях под карантина, никой не ми е казвал и, ако ми беше казвал, щях да направя много сериозни възражения. Тествах се с антигенните тестове, не са PCR-тестове, не е възможно да е грешен резултатът. Това са тези тестове, които използваме в болницата", уточни Мангъров.

Доцентът уточни, че няма негови близки, които са минали през болестта.

"Това е една вирусна инфекция, което е самоограничаващо се заболяване и това, което трябва да се направи, когато човек се чувства неразположен, е да си остане вкъщи, да си облече пижамата, да пие чайчета и да чака да му мине. Най-много да му се даде една таблетка аспирин.

В 90 и повече процента от случаите в обикновените COVID отделения могат да си стоят и да се лекуват вкъщи, но са там, защото ги е страх, защото се казва, че ако не влезеш в болница, можеш както си стоиш, да тупнеш. Хората сами влизат в болниците и в момента се казва, че всяка болница е длъжна да приема всеки положителен, който иска да бъде хоспитализиран.

Само преди няколко дни беше даден случай на човек, който цяла нощ обикаля по 3 болници и отказват да го вземат и на другия ден, когато му казват, че могат да го приемат, той казва, че не иска, защото бил по-добре", посочи Мангъров.

"Аз съм преглеждал хора вкъщи, точната бройка не си я спомням, но ако човек спазва тези неща… Аз работя с инфекциозни болести от 83-та година насам и не съм се заразил нито от хепатит, нито от менингит", допълни той.

"В инфекциозна болница двата етажа са почти пълни, всеки ден влизам в COVID зоната, често влизам без маска. Важен е личният пример и точно затова го давам, че всички тези безсмислени мерки, като носене на маски на открито – това показва научно и управленско безсилие", заяви още доц. Мангъров.

Още по темата: общо новини по темата: 11878
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: