Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мангъров: Сбърканата ни здравна система и начинът на живот са причина за високата смъртност
Автор: Екип Ruse24.bg 16:35 / 04.09.2021Коментари (0)944
© БГНЕС
Илиана Беновска постави въпроса за високата смъртност в България от ковид. Атанас Мангъров обясни, че през последните години ние винаги сме на едно от челните места по смъртност в ЕС, а в някои години сме били дори първи в света, така че това за нас не е нещо ново. Той добави: "Това досега не ни тревожеше, ние си живеехме с този факт, като го замитахме под килима. Сега изведнъж ние се стреснахме и започнахме да се питаме какво става, но това не е заради ковида, това е заради начина по който живеем, заради нашата здравна система, която е скапана!“.

Атанас Мангъров заяви, че здравната ни система има един генетичен дефект. Той обясни: "Начинът, по който е направена, щеше да бъде добър, ако ставаше дума за автосервизи – колкото повече развалени автомобили влизат вътре, толкова по-добре за собственика. Но една здравна система трябва да бъде планирана като една пожарна – да има хора, които са готови във всеки момент да изпълняват задълженията си, да са добре обучени и заплатени! В същото време трябва да бъдат оборудвани с всичко необходимо!“.

"Ама дойде този "зъл демон“ ковид, той започна да се множи във всякакви разновидности, поне това съобщават международните институции. Но въпросът ми е защо изведнъж всички започнаха да умират от ковид, Вие тук изредихте числа и факти за смъртността от различни видове болести. Дори наскоро имаше куриозен случай – един пешеходец го бяха блъснали и бяха написали, че е починал, защото бил болен от ковид. Стана голям скандал, случаят се замете под килима. Не се ли приписва смъртността от ковид по други причини?“, попита Беновска. Атанас Мангъров отговори, че ковидът е много добре заплатена клинична пътека. Болниците ни са препълнени, защото здравната ни система е направена така, че колкото повече болни има в една болница, толкова повече доходи получава тя. Във всяка болница основна тема на сутрешния рапорт е защо болните са толкова малко. И колкото повече болни влизат, но в лека форма, толкова по-доволни са от лечебното заведение. "В момента болниците нямат нищо против всеки, който е положителен за ковид, да бъде вкаран вътре. От друга страна личните лекари са заинтересовани всеки, който е положителен, да им се махне от главата и да влезе в болница. Това са две взаимоизключващи се тенденции, които водят до това, че болниците се препълват, а в същото време в НЗОК непрекъснато се получава недостиг на средства!“, обясни доц. Мангъров.

"Знаете ли, че лекарите, наскоро видях на живо една лична лекарка, отказват да преглеждат пациенти, болни от ковид, защото смятат, че не трябва да се срещат с тях присъствено? Обяснението на тази лекарка беше, че така тя щяла да стане "развъдник на ковид“. Къде се завъртаме в този омагьосан кръг?“, попита Беновска. Атанас Мангъров отговори: "Този човек може сам да влезе в болница. Ние само дето нямаме пред болниците един като тези в курортите, който кани хората да влизат вътре!“.

"Но здравният министър препоръча, ако хората не са с много тежка симптоматика, да си стоят вкъщи и да се лекуват сами! Аз откъде да знам с какво да се лекувам?“, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че не е работа на хората да се лекуват сами, но при цялото това всяване на паника лекарите са били изплашени. "Като си лекар си лекар, всяка професия си има своята характеристика. Един от основните проблеми в нашата страна е, че лекарите не се научиха да ценят своя труд! Лекарите получават смешни заплати, моята основна заплата в болницата е 1350 лева на месец, а съм началник на клиника, с две специалности, с научна степен и с 39 години стаж! За нощен труд се плаща по 50 стотинки на час и то от 12 до 6! Аз ако давам едно нощно дежурство получавам 3 лева. Нали се сещате, че ако един наш мургав сънародник го събудите през нощта и го накарате да отиде на двора да се изпикае за 3 лева, много ще се зачуди дали да го направи!“.

Атанас Мангъров заяви, че сегашният здравен министър е един от хората, които са измислили сегашната система. Той продължи: "Той е един от авторите на този лозунг – "парите следвали пациента“. Това е добре, ако сме автосервиз, но ние трябва да бъдем като пожарните!“.

"Вие трябва да получавате добро заплащане и уважение, защото ние се нуждаем от вашата квалифицирана помощ!“, заяви Беновска. Гостът ѝ отговори, че повечето лекари се научават да заобикалят тези неща и оттам идва плащането под масата и корупцията. Беновска отговори: "Аз не намирам нищо лошо в тези неща, защото всеки пациент и неговите близки, знаейки вашите нищожни възнаграждения, когато са щастливи или виждат, е са положени усилия, човек иска да се отблагодари! Това не е подкуп!“. Мангъров заяви, че не иска да получава почерпки, а достойно възнаграждение за труда си. Той добави: "Трябва да получаваш достойно заплащане, а не да се правиш на маймуна – за избор на екип, избор на стая, пък дали в стаята имало телевизор, дали черно-бял или цветен! Това са простотии! Ние не се научихме, че трудът има цена!“.

Опитите за въвеждане на задължителна ваксинация.

"Аз обаче научих скоро и едни други цени. Черният пазар за удостоверение, че си ваксиниран върви с пълна сила. Доскоро удостоверенията вървяха при различните посредници между 300 и 400 лева. На мен даже ми предложиха да стана комисионер, да ми дават по 20 лева на удостоверение на човек, който съм осигурила. Вчера научих, че са паднали на 200 лева. Явно се увеличават желаещите да вземат такова удостоверение. Отговорете ми морално ли е това? И тези, които взимат такива удостоверения, увеличават фалшиво статистиката, че някой се е ваксинирал? Как ще докажат, че не съм се ваксинирала?“, попита Беновска.

Атанас Мангъров отговори: "Може да кажете, че нямате антитела, защото ваксината не Ви е хванала, това се случва често и никой не може да Ви каже нищо. Злите езици говорят, че на големите летища могат да ви хванат на скенерите, че не сте ваксиниран, но аз не искам да вярвам на това!“. Беновска отбеляза, че има приятели, които са им казали на летище, че не са ваксинирани, защото "не светели“, в определени РНК ваксини има светещи метални частици. Мангъров отговори, че ако това е вярно, то е престъпление срещу човечеството.

"Върви една теория, аз започвам да се убеждавам, че е възможна, че с тези ваксини ни чипират, ставаме леснопроследими, не само физически, не само здравословно, но могат и да ни влияят психически и физиологично. Ще дам пример, прословутият Илън Мъск сега щял да слага на служителите си чип зад ухото, като по този начин ще се грижи за тях, ще следи дали са добре с кръвното, дали нямат заболявания, за които не знаят. Аз си задавам въпроса, извинете, но например отивам на фитнес, той веднага ме хваща какво правя, или правя секс – също ме хваща какво правя. Говори се, че тези чипове щели да влияят и на настроението!“, продължи Беновска. Атанас Мангъров отговори, че това вече са конспиративни теории. Той обаче добави, че го тревожи този безумен напън за ваксиниране на всички. "Никой не се интересува имаш ли имунен отговор, или не. Просто гледат дали си набоцкан!“, заяви той.

"А преглежда ли ме някой преди да се ваксинирам? Преди, като водех децата си на ваксинация, лекарят ги преглежда и казва дали са здрави и дали могат да се ваксинират!“, попита Беновска. Мангъров отговори: "Защо да Ви преглеждат, нали подписвате информирано съгласие и никой не носи отговорност! Но преди ваксина трябва да се прави преглед, защото да направиш ваксина не е просто да набоцкаш някого. Всичко, което се случва с човека след ваксината, е отговорност на този, който я е направил или произвел!“.

"Искам да пренеса въпроса и на геополитическа и икономическа почва, защото знаете колко от тези фирми, които произвеждат ваксини, колко паричен поток акумулират. Говори се за трилиони!“, продължи Беновска. Атанас Мангъров отговори, че собственикът на BioNTech, които доскоро са били напълно неизвестни, само през миналата година е станал мултимилиардер.

Атанас Мангъров заяви, че е необяснимо това притискане на медицинските работници да се ваксинират. В епидемиологично отношение един човек, който е ваксиниран, по нищо не се отличава от друг, който не е ваксиниран, защото и двамата могат да заразяват. Един човек може да се ваксинира единствено, за да пази себе си, но това е негово решение.

"Но виждате, че властта перфидно се опитва да ни ваксинира насилствено – в молове и на други места да могат да влизат само ваксинирани. В един момент ще кажат, че не могат да вземат детето ти в детска градина, защото не си ваксиниран! Какво трябва да направим, някакъв бунт ли?“, продължи Беновска. Атанас Мангъров заяви, че трябва да се борим, в протичен случай просто ще ни смачкат. Той още веднъж подчерта, че който иска да се ваксинира, да го направи, но това в никакъв случай не означава, че не може да зарази хората около него. Фактите показват, че в страните с най-висок процент на ваксинация, случаите на заболели са дори повече, отколкото у нас. Може да се каже, че България е в една контролна група, която показва, че ваксините не създават колективен имунитет, тоест ваксинираният може да продължи да заразява.

Атанас Мангъров разказа, че наскоро е лекувал възрастна двойка от Израел. Те са се завърнали в родината си и внукът им му е съобщил, че PCR тестовете им са положителни, а в България са били отрицателни. Хората са клинично здрави. В момента са поставени под карантина. Той определи това като "медицинска шизофрения“.

В края на разговора Атанас Мангъров още веднъж подчерта, че трябва да се борим. Беновска попита: "С кого да се борим, като прасе с тиква ли?“. Гостът ѝ отговори: "Другото е просто да се "надупим“ и да чакаме! Който иска, да се ваксинира. Но да караш някого да се ваксинира, защото иначе няма да може да ходи на работа, защото щял да заразява други, това от медицинска гледна точка не е вярно! Аз не съм антиваксър, аз съм сложил много повече ваксини от тези, които са против медиите! Но тук става дума за насилствено налагане на нещо, което трябва да бъде лично решение!“. Така завърши разговорът между Атанас Мангъров и Илиана Беновска в "Беновска пита“.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: