Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мангъров заяви кога ще отмине пандемията
Автор: Екип Ruse24.bg 10:17 / 28.07.2021Коментари (25)1299
© БГНЕС
"Ваксините бяха натоварени с много нереалистични очаквания. Предизвикват изработването на един единствен антиген. Очевидно за вируса не е проблем този спайк протеин да мутира и да заобиколи защитата. Необяснима е тази обсесия с имунизациите. Всички ваксинирани ще преболедуват Ковид-19. Коронавирусът ще си отиде, когато мине през населението на цялото земно кълбо", заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред Bulgaria On Air.

"В страни, в които има високо ваксинално покритие, се използва РНК ваксината, и се казва, че нейната ефективност срещу заразяване е спаднала до 40%, докато ефективността ѝ срещу тежко заболяване е около 80-90%. Във Великобритания, където се използва AstraZeneca, ефективността срещу заразяване е спаднала до 0 а срещу тежко заболяване - около 60%", даде пример той. 

Доц. Мангъров припомни, че всички производители на ваксини веднага поискаха да бъдат освободени от всякаква отговорност за последствията и това им беше осигурено.

"Всеки, който иска да се ваксинира, нека да отиде и да се ваксинира. Преди това трябва да подпише информирано съгласие, че всичко което му се случи в следващите години, ще бъде на негова отговорност. Има странични реакции, които са след години. Ваксината на AstraZeneca беше спряна от употреба в нашата страна, защото се оказа, че предизвиква тромбози. Ваксината на Pfizer се оказа, че предизвиква миокардити", каза инфекционистът. 

"Тези ваксини бяха разработени за много кратко време. Ваксинирахме се и нещата не се получиха. Нормалният срок да се изпита една ваксина и да получи истинско разрешение за употреба е минимум 10 години. Тези неща не могат да се установят за 2-3 месеца. При нормални обстоятелства нито една от тези ваксини не би получила разрешение за употреба", категоричен е доц. Мангъров.

Той отсече, че ваксините не могат да спрат коронавируса и призова лекарите да лекуват. Който не иска да бъде лекар, просто да напуска професията, настоя доц. Мангъров. 

"Преди два дни български учен каза, че няма проблем да се ваксинират бременните. Във Великобритания има над 600 случая на спонтанен аборт след имунизация. Това са неща, които трябва да се проучат", посочи лекарят.

Доц. Мангъров изтъкна, че е хубаво, че ги има тези ваксини и той не е против тях.  

"Аз не съм антиваксър. Против съм тези ваксини да бъдат налагани с административни методи и социални изолации - човек да е изправен пред опасността да загуби работата си. Ако някой ви уволни заради това, че не сте ваксинирани, вие трябва да го съдите. Не бива налагането им да се прилага силово", заяви той.

"Има ли сме доста случаи на Делта вариант в нашата болница. Нищо по-различно. Научихме ретроспективно, повече от месец след изписването им, че те са били с Делта вариант", завърши доц. Мангъров.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Мангъра е талант.Който и да го види го намразва.
0
 
 
Абре ПРОСТАКО,нали до миналото лято щеше да изчезне вируса? Нали,ПРОСТАКО,това беше просто *вирусче за аспирин*? Защо,ПРОСТАКО,по целия свят това *вирусче* се превърна в пандемия? На тебе,ПРОСТАКО,трябва да ти наврат дипломата отзад и да те пуснат н Странджа да пасеш крави!
-1
 
 
Ако малко мислехте щяхте да забележите колко малко лекари се ваксинират уау защо ли щото във ваксините няма нищо което да те предпази с години както са едновремешните ама това е друга тема.
-3
 
 
covid кризата има 2 измерения здравно и икономическо.При толкова вече публикувани научни факти здравните власти трябваше да му изключат копчето.Икономическите фактори имат полза от такива като този,антиваксъри и т.н.за да има заболеваемост,смъртност,затваряне печатане на пари,постигане на икономически цели.Световният морал го няма
-2
 
 
Щеше уж да си къса дипломата това недоразумение на природата, ако Ковид съществувал до лятото на 2020.Е ,не 2020 ми и 2021 лятото почти мина пък Ковид е иоще тук.И още много и много ... .Нито една дума на тоя олигофрен не е вярна или излезла вярна.Съществува само и единствено щото БГ е държава на нискоинтелигентните примати с 3 гънки в мозъка и му вярват на бръщолевиците
-2
 
 
Този идиот какво коментира,като НИТО ЕДНА НЕГОВА ПРОГНОЗА не се сбъднала!?!Абсолютен профан и излагащ лекарското съсловие!И продължавайте да не се ваксинирате - после ще мрете по коридори и стълби,ПРОСТАЦИ-АНТИВАКСЪРИ!
0
 
 
Този отдавна трябваше да е арестуван и опандизен.
0
 
 
Най големия. Слес време всички зомбита ще благодарят на Мангъров.
Aнонимен
на 28.07.2021 г.
-3
 
 
Защо,тебе накадърен нещастнико все още те канят да блещиш простотий защо не вървиш на майната си и да оставиш истинските доктори да работят.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: