Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Манол Пейков: Само за седем дни успяхме да съберем милион
Автор: ИА Фокус 09:21 / 13.02.2023Коментари (0)575
©
Само за седем дни успяхме да съберем милион. Това каза в предаването на Радио "Фокус" "Добро утро, България" Манол Пейков - издател, преводач и политик.

"В момента минаха милион. Не знам как успях. Изглежда инерцията, която има от даренията, събрани за Украйна, вероятно работи по някакъв начин, но там за два месеца събрахме милион и четиристотин хиляди, а сега само за седем дни успяхме да съберем милион".

Манол Пейков обясни, че 110 специални палатки ще бъдат произведени и монтирани следващата седмица за нуждаещите се хора в Турция. Той подготвя още тир с брашно, който трябва да пристигне днес в Северна Сирия, а освен това през следващите дни се очаква още три тира с брашно и още четири камиона с дрехи, които отново ще заминат в посока за Сирия.

"Вчера направих първата официална договорка за 110 палатки, които ще струват около 140 хил. лева. Ще бъдат произведени за седмица. Това са семейни палатки с размер 4 на 4 метра, със специална топлоизолация, които издържа до -21 градуса, с много сериозна здравина и с гаранция между 10-15 години. Производителят е от град Кешан, Турция и пое ангажимент да ги монтира директно на място, а аз от своя страна поех ангажимент да отида заедно с него. Следващият понеделник ще са готови. Около три дни ще отнеме самият монтаж. Изпращаме също така днес цял тир с брашно за Сирия. Очакваме днес последни технически документи да бъдат оформени. Има постоянни промени в изискванията, знаете, че Сирия  деликатно място. Става въпрос за Северна Сирия, която не е управлявана от правителствените сили. Там работим с фондация на терен, тя е американска фондация, дава подробни отчети. Ние ще изпратим поне три тира с брашно и още поне три или четири камиона с дрехи", обясни той. 

Той още каза, че множество фирми и организации се обаждат с готовност да помогнат. Сред тях са и зърнопроизводители, авиокомпании, собственици на товарни камиони. Всички те са готови безвъзмездно да подпомогнат нуждаещите се, с каквото трябва.  

"Непрекъснато получаваме обаждания от фирми. Обадиха ми се хора от Съюза на зърнопроизводителите и предложиха 75 тона жито. Аз, от своя страна, намерих мелници, където безплатно да се смелят. Това са около два тира с брашно. Цената му на пазара е около 45 хил. лева. Обадиха ми се от Луфтханза и от турски авиокомпании, за да поемат ангажимент, ако се наложи да извозваме хора към Истанбул. Организацията на собствениците на товарни камиони също ми се обадиха и казаха, че ще изпратят колкото тира е нужно. Страшно много хора звънят. Ангажиментите са много високо ниво. Просто е супер впечатляващо и супер вдъхновяващо", каза Пейков.

Манол Пейков каза още, че лично посланикът на Турция в България му се е обадила, за да изрази своята огромна благодарност за действията на българския народ. Тя му е обяснила, че чувства страната ни като приятел на Турция. Същевременно дарителите са вече над 10 хиляди души.

"Посланика на Турция ми звънна в четвъртък вечерта. Лично ми се обади по телефона и изказа дълбоки благодарности. Помоли да предам на всички хора, които чрез мен даряват.Каза, че за първи път е усетила, че България е приятел на Турция. Каза го със страхотно развълнуван глас, почти през сълзи. Това е страхотен комплимент за всички българи, които се впуснаха в тази акция. До момента дарителите при мен, мисля че вече са над 10 хил. души. Въодушевление, а това са само за парични дарения. Отделно от това пет пункта в София, три пункта в Пловдив, един в Асеновград, един в Хасково, един в Шумен, както и в доста други градове. Това са хора, които събират непрекъснато дарения и тук говорим за тирове и тирове с дарения", заяви Пейков.

Още по темата: общо новини по темата: 166
16.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
03.02.2024 »
13.11.2023 »
04.10.2023 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: