Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Манол Пейков: Само за седем дни успяхме да съберем милион
Автор: ИА Фокус 09:21 / 13.02.2023Коментари (0)581
©
Само за седем дни успяхме да съберем милион. Това каза в предаването на Радио "Фокус" "Добро утро, България" Манол Пейков - издател, преводач и политик.

"В момента минаха милион. Не знам как успях. Изглежда инерцията, която има от даренията, събрани за Украйна, вероятно работи по някакъв начин, но там за два месеца събрахме милион и четиристотин хиляди, а сега само за седем дни успяхме да съберем милион".

Манол Пейков обясни, че 110 специални палатки ще бъдат произведени и монтирани следващата седмица за нуждаещите се хора в Турция. Той подготвя още тир с брашно, който трябва да пристигне днес в Северна Сирия, а освен това през следващите дни се очаква още три тира с брашно и още четири камиона с дрехи, които отново ще заминат в посока за Сирия.

"Вчера направих първата официална договорка за 110 палатки, които ще струват около 140 хил. лева. Ще бъдат произведени за седмица. Това са семейни палатки с размер 4 на 4 метра, със специална топлоизолация, които издържа до -21 градуса, с много сериозна здравина и с гаранция между 10-15 години. Производителят е от град Кешан, Турция и пое ангажимент да ги монтира директно на място, а аз от своя страна поех ангажимент да отида заедно с него. Следващият понеделник ще са готови. Около три дни ще отнеме самият монтаж. Изпращаме също така днес цял тир с брашно за Сирия. Очакваме днес последни технически документи да бъдат оформени. Има постоянни промени в изискванията, знаете, че Сирия  деликатно място. Става въпрос за Северна Сирия, която не е управлявана от правителствените сили. Там работим с фондация на терен, тя е американска фондация, дава подробни отчети. Ние ще изпратим поне три тира с брашно и още поне три или четири камиона с дрехи", обясни той. 

Той още каза, че множество фирми и организации се обаждат с готовност да помогнат. Сред тях са и зърнопроизводители, авиокомпании, собственици на товарни камиони. Всички те са готови безвъзмездно да подпомогнат нуждаещите се, с каквото трябва.  

"Непрекъснато получаваме обаждания от фирми. Обадиха ми се хора от Съюза на зърнопроизводителите и предложиха 75 тона жито. Аз, от своя страна, намерих мелници, където безплатно да се смелят. Това са около два тира с брашно. Цената му на пазара е около 45 хил. лева. Обадиха ми се от Луфтханза и от турски авиокомпании, за да поемат ангажимент, ако се наложи да извозваме хора към Истанбул. Организацията на собствениците на товарни камиони също ми се обадиха и казаха, че ще изпратят колкото тира е нужно. Страшно много хора звънят. Ангажиментите са много високо ниво. Просто е супер впечатляващо и супер вдъхновяващо", каза Пейков.

Манол Пейков каза още, че лично посланикът на Турция в България му се е обадила, за да изрази своята огромна благодарност за действията на българския народ. Тя му е обяснила, че чувства страната ни като приятел на Турция. Същевременно дарителите са вече над 10 хиляди души.

"Посланика на Турция ми звънна в четвъртък вечерта. Лично ми се обади по телефона и изказа дълбоки благодарности. Помоли да предам на всички хора, които чрез мен даряват.Каза, че за първи път е усетила, че България е приятел на Турция. Каза го със страхотно развълнуван глас, почти през сълзи. Това е страхотен комплимент за всички българи, които се впуснаха в тази акция. До момента дарителите при мен, мисля че вече са над 10 хил. души. Въодушевление, а това са само за парични дарения. Отделно от това пет пункта в София, три пункта в Пловдив, един в Асеновград, един в Хасково, един в Шумен, както и в доста други градове. Това са хора, които събират непрекъснато дарения и тук говорим за тирове и тирове с дарения", заяви Пейков.

Още по темата: общо новини по темата: 166
16.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
03.02.2024 »
13.11.2023 »
04.10.2023 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: