Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Марешки с мярка "подписка" по обвинението за изнудване
Автор: Екип Ruse24.bg 17:46 / 13.07.2017Коментари (0)1011
© Ruse24.bg
Обвинението на Веселин Марешки е за изнудване, извършено при условията на продължаващо престъпление със 7 отделни изпълнителни деяния на територията на няколко града в страната.

 

Това заяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, по повод повдигнатото обвинение днес на лидера на партия "Воля", съобщава БНР.

Част от обвинението му е за извършено от него деяние в съучастие с другите двама народни представители, за които главният прокурор поиска снемане на имунитета и те дадоха доброволно съгласие, поясни тя.

Има събрани достатъчно на брой доказателства - разпитани са седем свидетели аптекари пред съдия, които категорично сочат , че са били обект на изнудване.

На този етап трима ще бъдат обвиняемите лица. Първият днес бе привлечен, а утре предстои това да стане с Кръстина Таскова и Пламен Христов, посочи Арнаудова. Тя допълни, че днешната мярка на Марешки е "подписка" и съобщи, че по делото са използвани СРС.

Ние разполагаме с доказателства, че съпругата на тогавашния изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата е била негов служител, на Марешки, коментира Арнаудова. Той е демонстрирал близките си приятелски отношения с изпълнителния директор на ИАЛ именно, защото неговата съпруга е продължила да работи за бизнесмена.

Според наблюдаващите прокурори от специализираното звено "Антикорупция" предстоят много действия по разследването. Ще приложим максимални усилия да установим лицата, да ги разпитаме, за да установим всички факти и да бъдем максимално обективни, каквото задължение имаме по закон, подчерта тя. Свидетелите трябва да бъдат спокойни, че тяхната самоличност няма да се споделя с публиката, увери Арнаудова.

Прокуратурата не следи политиката на Марешки, а се води от доказателствата по делото, които говорят, че е извършено престъпление от общ характер против собствеността, посочи тя. Това дело е приоритетно за прокуратурата, като всички дела, които се водят срещу лица с имунитет или срещу задържани лица, каза Арнаудова. Прокуратурата няма намерение да протака разследването, каквото твърдение вече чух от името на Марешки, защото за нас е важно максимално бързо да съберем доказателствата и да предадем лицето на съд, продължи тя. Съдът е този, който ще отсъди дали е извършил престъплението и какво наказание да му наложи, заключи Арнаудова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: