Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мариана Тодорова: Вече ще трябва да се съмняваме във всяка една снимка и визуално съдържание заради изкуствения интелект
Автор: Екип Ruse24.bg 14:30 / 19.06.2023Коментари (0)266
© Фокус
Трябва да имаме едно на ум, защото вече живеем в света на констриураната и виртуалната реалност, където това, което виждаме, е една пресъздадена илюзия или мечта, а не истина. Това коментира в предаването "Сценарии от бъдещето" на Радио "Фокус" футурологът Мариана Тодорова. По думите й вече ще трябва да се съмняваме във всяка една снимка и визуално съдържание заради изкуствения интелект. 

Тодорова коментира снимките, които бяха разпространени в социалните мрежи, на които Доналд Тръмп прегръща и целува Антъни Фаучи: "Снимките бяха популяризирани от Роналд Десантис - един голям американски претендент за евентуално нов кандидат за президент. Вероятно той е една изгряваща звезда. Той не каза, че снимките са фалшиви и че са генерирани от изкуствения интелект. Това беше опит да "удари" Тръмп. Десантис е много наясно, че бързо ще бъде разконсипиран, но той разчита на онези 33 милиона американци, републиканци или симпатизанти на републиканците, т.е. той смята, че за голяма група от хора това, което видят, ще бъде истина при всякакви обстоятелства", обясни футурологът.

Ива Дойчинова уточни, че снимките изглеждат взривяващи, защото Антъни Фаучи, който е главният инфекционист на САЩ, беше за по-строги правила по време на COVID пандемията, които Тръмп не харесваше: "Невъзможно е той да е прегърнал Фаучи", допълни тя.

Мариана Тодорова подчерта, че липсата на нюанси в детайлите е основният издайник: "В случая с Фаучи и Тръмп - имаме пластичен блясък, изкуственост на снимката, неясен надпис на Белия Дом. Също така се видя, че косата на Тръмп стои неестествено и в три цвята. Ушите не бяха както трябва. Лявата ръка на Тръмп също не беше добре направена. Изкуственият интелект не е добър в пресътворяването на ръцете. На Тръмп му липсваше ясноизразеният ляв палец. Трябва да се замисляме, когато видим нещо нетипично", обърна внимание футурологът.

Още за едни от най-горещите теми, свързани с технологиите и новите трендове като бягане във виртуална реалност с ghost pacer и експериментална църковна служба, вдъхновена от Chat GPT, слушайте в прикачения аудиофайл.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Земетресения в България
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: