Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мария Нейкова привика експерти, обсъдиха умрелите крави по плажовете
Автор: Екип Ruse24.bg 17:00 / 21.06.2023Коментари (0)336
Във връзка със случаите на изхвърлени от морето трупове на едър рогат добитък по Южното Черноморие областният управител събра на работна среща днес членовете на епизоотичната комисия. Целта на свикване на комисията е да се предприемат необходимите мерки и действия, за да не се допуска разпространението на зарази и да се избегнат бъдещи неблагоприятни последствия. От Областна дирекция по безопасност на храните обявиха, че няма информация за болни животни или за преносители на зарази. Експерти обясниха, че случаите от тази година не са прецедент и допълниха, че се предприемат необходимите действия от общините и институциите, според правомощията им за обработка и дезинфекция на локализираните места с цел превенция и спокойствието на хората там.

За подобряване на взаимодействието между общините и деконцентрираните институции и за да се избегнат негативни административни последствия за местната администрация, областният управител възложи на РИОСВ да изготвят алгоритъм за действие, когато има констатиран случай с изхвърлено от морето мъртво животно в защитена зона.

На работната среща от Регионалната здравна инспекция информираха, че епидемиологичната обстановка е спокойна, няма място за тревога.

Друга широко застъпена тема на работната среща беше контролът върху храните в търговската мрежа. От Областна дирекция по безопасност на храните обявиха още, че са започнали масови проверки в търговски обекти, заведения за обществено хранене и хотелски бази с акцент контрол върху качеството на храната, произходът на предлаганата стоката и етикетировка на продуктите. Областният управител проф. Нейкова поиска от Областната дирекция по безопасност на храните график за проверките през сезона и регулярни справки за резултатите от проверките и наложените санкции на некоректните търговци.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: