Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мариян Генчев: Предприемаческата култура у нас все още не е добре развита
Автор: Живко Кръстев 12:01 / 15.02.2024Коментари (0)1203
© Фокус
Тайм мениджмънтът или управлението на времето е много важно умение, чрез което се определя кое е важно, кое е спешно и неотложно в развитието на един бизнес. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ бизнес менторът д-р Мариян Генчев.  

Според бизнес ментора в България все още предприемаческата култура не е добре развита и неговите усилия са насочени именно в тази посока. "Времето е един от най-ценните ресурси в един бизнес. Пропуснатата възможност няма как да се върне. Бизнесът трябва да има основа, която ще ни помогне да сме по-подредени, ще ни е по-лесно да се справим с предизвикателствата по пътя на развитието на един бизнес. Едно от основните неща, които ние трябва да определим, е кое е важно и кое е спешно за нас.“  

По думите му управлението на времето позволява на бизнеса да се справи с нарастващите проблеми с планирането и ни учи да приоритизираме нещата, което помага за обмислянето и преценяването на всяка възможност. "Планирането е част от тайм мениджмънта. Аз предпочитам да започваме с един план за пет години и да вървим назад – нещо, което повечето предприемачи не го разбират и искат да е бързо, нещата да стават лесно. Ако не планираме, ако не знаем кое е важно и спешно, доста често се разсейваме по пътя към това, което искаме да постигнем в бизнеса си,“ разказа той.

Мариян Генчев обясни още, че продуктивността на един човек силно зависи от това доколко фокусиран е той в работата си. "Фокусът е зависи от ритъма, като той е най-силен в началото на деня за около два часа, след което трябва да направим нещо, за да върнем фокуса. Ако не знаем какво правим, ние ще приключим на тези два часа,“ поясни той, като сподели още, че има много различни техники, както и ментори в България, които могат да помогнат това да се случи. "В един ден, в който аз трябва да имам фокус 12 часа, имам поне десетина почивки, които правя, за да мога да върна фокуса. На нас ни трябва енергия.“

"Според теория на американския социален психолог Рой Баумейстер силата на волята е захар и спане. Ако ги няма тези две неща, ако не сме се отпочинали, не може да се фокусираме. Ако нямаме енергия, ако не сме се наспали, не сме продуктивни,“ категоричен е той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: