Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Марков: Да турят Ревизоро Мая за премиер на Изчегъртената държава Руменистан
Автор: Екип Ruse24.bg 08:48 / 14.05.2021Коментари (1)783
© БГНЕС
Вечният защитник на Бойко Борисов Георги Марков с пореден анализ относно политическата ситуация в България. Той си е кръстил публикацията във фейсбук "Изчегъртената държава Руменистан".

ИЗЧЕГЪРТЕНАТА ДЪРЖАВА РУМЕНИСТАН 

Приятели,

Десетите юбилейни парламентарни избори за обикновено Народно събрание родиха гениалната фраза на 30-годишната ни клета демокрация: "Изчегъртване". Сътвориха я победените партии от новия Отечествен фронт срещу ГЕРБ.

Нормално бе, при този интелект, да бъдат победени на изборите, и то с много. Но да видим изчегъртването поред: 

1. НАРОДНО СЪБРАНИЕ - българският парламент бе изчегъртан за рекордно време - 9 пленарни дни. Не можа да направи правителство и тръгнахме на избори до дупка, които предрекох и познах.

Това не се случва за първи път, но е било някога, победените партии да са имали конституционно мнозинство от 165 депутати и да не могат да съставят правителство! Дето вика Бойко - да бяха избрали това, което Радев го назначи.

А можеха да турят за премиер и Ревизоро Мая, която според Райчев, е най-добрият парламентарист в 45-ото Народно събрание. Андрей дори видя НОВ ПАРЛАМЕНТАРЕН ДУХ И НОВА ПАРЛАМЕНТАРНА АТМОСФЕРА, особено в комисията на Ревизоро Мая. И е прав - ТАКОВА ОПРОСТАЧВАНЕ И ОСЕЛЯЧВАНЕ в парламентарния живот на България не е имало!

Върху българския парламентаризъм бе нанесен тежък удар. И естествено се повдига въпросът ставаме ли въобще за парламентарна демокрация или да си караме де юре като парламентарна демокрация по Конституция, па да си бъдем, без ВНС и промени в основния закон, под президентско управление.

Между другото, показаха в комисията на Мая и толкова "интелигентни" и "харизматични" български бизнесмени-милионери, че Европа направо е в потрес.

Няма, драги сънародници, да дойде "Фолксваген"! И чистачките му няма да дойдат в България, а ако са дошли, ще избягат... Ще отидат там, където е "Мерцедес", "Ауди", БМВ, "Опел", "Сузуки", "Сименс", а напоследък и "Еърбъс", т.е. в Унгария. Лош е Орбан, ама 31 години предсрочни избори не е имало.

2. ПРАВИТЕЛСТВО - парламентарното правителство бе изчегъртано и дойде ред на президентско управление. То се очертава да бъде дълго. Може в края на годината да се играе и страхотното театро служебно правителство на президента Радев с действащ ОФ парламент, защото последите три месеца от своя мандат, Радев не може да разпуска Народното събрание. Това трябва добре да се знае. 

Интересно е как ще се справи с последиците от чумата. Уж нямаше чума, той дезертира от нея, не свика КСНС, не посети нито една болница, а сега се оказа, че хем нямало чума, хем последиците ще оправяме. 

Между другото, всички се изказаха за кабинета на Румен Радев, та да се изкажа и аз за един от министрите. Янаки Стоилов е добро попадение и в пъти по-добър от министър Христо Иванов на ГЕРБ. Даже през 2013 г. беше дошъл в Будапеща като шеф на външната комисия на парламента на погребението на Дюла Хорн - социалистическият премиер, на който Орбан направи официално погребение, защото като външен министър на 11 септември 1989 г., беше прерязал телената ограда с Австрия и падна първата тухла от Берлинската стена. Намерих го Янаки, пихме кафе, поговорихме си.

Кабинетът "Радев" беше определен от разградското прокурорче на градския на партията по време на Възродителния процес Наско Атанасов като "кабинет на националното обединение". Обединение чрез изчегъртване - такова нещо няма в Европа, ама в Делиормана е имало по време на Възродителния процес, та Наско ги знае тия работи...

3. ИЗЧЕГЪРТАНИ ИЗБОРИ - "Няма да има купен вот!", заяви бомбастично Бойко Рашков. Ама то въпросът е, че, за жалост, изобщо няма да има вот. Защото, за да има, трябва да се спазва основното конституционно начало - член 10 от основния закон, а именно ТАЙНА НА ВОТА. При машинно гласуване обаче, тайна на вота няма и това го е казал не Аврам Бакалина, а Конституционният съд на Германия. Имах честта да го посетя в официална делегация по времето на професор Юта Лимбах.

4. ИЗЧЕГЪРТАНИТЕ СЪДИЛИЩА - не бе се случвало нито в България, нито в Европа, съдии с тоги да заседават, да гледат наказателни дела и по това време победените партии в парламента да ги закриват, барабар с делата.

Мълчи Съюзът на съдиите, мълчат всички останали правозащитни организации на Сорос. Никой не пита какво мисли Върховният съд, а Лозан Панов си мълчи. Всъщност, г-н Панов е голям защитник на правата на съдиите - АМА НА ПОЛСКИТЕ СЪДИИ, не на българските! На митинг го бяха пратили във Варшава да реве срещу мнозинството поляци, които искаха чрез победата на г-н Качински, да пенсионират старата коминустическа съдийска номенклатура. Така, че той защитава пенсионирането на полските съдии, а нашите съдии кучета ги яли.

5. ПРОКУРАТУРАТА - такова изчегъртване на прокуратурата историята на България и Европа не познава! Изчегъртването върви по две линии. От една страна президентът размахал юмрук иска оставката на главния прокурор. От втора страна, правната нула Христо Иванов от ДеБъ, иска да го вади от съдебната власт, ама не чрез Велико, а с обикновено Народно събрание и процедура, започната не от 60, а от 27 депутати.

Младо юристче, адвокатче от Лондон пък предлага направо да му съкрати мандата, ама не с Велико, а с обикновено Народно събрание, на 3 години. Току-виж му го съкратили и на три месеца...

Видях, че българската прокуратура, е отправила писмо до Европейската комисия, в което се жалва от случилото се. Уважаеми колеги, недейте писа до Брюксел, че са се хванали за главата около ваксините. Закъсняха безкрайно много с ваксинирането на европейските граждани, дела ще се водят за неизпълнени договори, ама дето в договорите, подписани от ЕК, няма наказателни клаузи. 

Тече як скандал около еврокомисарката по здравеопазване г-жа Кириакиду - милиони в сметка, самолетни билети, дали е вярно не знам, ама всеки ден гледам този скандал по унгарската телевизия...

Ами да не говорим, че в момента, Германия не може да ни обръща внимание, тъй като г-жа Меркел е пред избори, тече невероятен скандал с корупция около маски по време на чума, и то в нейната партия, а богати германци, както пише "Дойче веле", взимат самолета от Франкфурт, летят два пъти до Москва, за да се ваксинират - два пъти отиване и връщане, два пъти "Спутник" и две закуски - 2000 евро. 

И Макрон не може да ви помогне, драги прокурори, че след като 20 генерали от запаса му написаха публично писмо, че не могат да търпят повече да падат християнски глави на учители, полицаи и свещеници, дойде обръщение и от войници, подкрепено от 160 000 французи.

Затова, драги колеги прокурори, за да станете добри и истински обвинители, просто спрете на обвиняване. То и без това осъдитилни знакови присъди няма да има. Карайте с шпионите засега. Като изловите тези в България, помогнете на чешките си колеги, че в Карлови Вари има толкова много руснаци, че току-виж и там има потенциални шпиони.

6. ИЗЧЕГЪРТАНИТЕ КМЕТОВЕ - според философията на "Шоуто на Слави Трифонов", България трябва да остане само с кмета на Перник, кмета на Русе, тези на Разград и Троян, които са от БСП и кмета на Кърджали, който е от ДПС и тук-таме ще останат и кметове на някое и друго село, защото всички останали кметове в България, са от ГЕРБ. Кой ще ги замества? Еми, областните управители на Румен Радев. Истински Руменистан! Защото, ако има предсрочни кметски избори, старите кметове пак ще победят. 

7. ВЪНШНА ПОЛИТИКА - преди няколко дни в агенция ПИК написах по градове, години, месеци и дни, какви суперлативи казаха за премиера Борисов, Ангела Меркел, президентът Саркози, президентът Макрон, Силвио Берлускони, председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, министър-председателите на Гърция, Австрия и Унгария.

300 000 души го прочетоха. Но зачегъртваме тези Бойкови успехи и чакаме да прочетем какво ще кажат политиците и държавниците от тези страни за Румен Радев и неговото протеже - премиерът.

След 9 септември комунистическото ОФ изчегърта елита на нацията. Една част от българския елит беше избита, друга пратена по лагери, трета - като проф. Александър Джеров, който ми е приятел, беше изселена. Маса студенти бяха изключени от университета, само защото са от буржоазни семейства и не могат да представят служебна бележка от комунистическото ОФ за благонадеждност. Една от изключените студентки, последен курс право, е и Елена Новкиришка - покойната ми майка.

Днес ще изчегъртваме 840 000 българи само, защото са гласували и ГЕРБ победи на парламентарните избори. 

За тези 25 години приятелство с премиера Борисов (юни 1996 - май 2021) никога не съм казал лоша дума за него, само съм му помагал. Помогнах му и 2005 г., помогнах му и 2013 г., помогнах му и с гласа си за Истанбулската конвенция - да не вземат да го свалят под камбанен звън, помогнах му и на евроизборите да не ги прави с ЦИК с изтекъл мандат, че ще вземе евровотът да бъде касиран. 

Затова си позволявам да му дам един съвет: БОЙКО, ПРЕСКОЧИ ГИ ТЕЗИ ИЗБОРИ БЕ, ЧОВЕК! НЕ УЧАСТВАЙ В ТЯХ!

Ти имаш европейска титла по изборни победи - пет поред - повече от Меркел, повече от Орбан, повече от Рюте. Имаш 20 успешни години в държавния живот на България - три пъти премиер, оставил три метра, три магистрали, спортни зали, църкви и какво ли не! Имаш 3605 дни управление на България, с което ставаш шампион за всички времена - стигна дори и Станко Тодоров.

Без това не искаш и да ставаш депутат - 2005 г. не стана, макар че беше избран от гражданската квота на НДСВ, не стана и сега. 

Затова - обади се на Манфред Вебер и му кажи: "Манфред, политическата ситуация в България е нестандартна. Но в името на 2,5 млн. българи, които гласуваха на референдум за мажоритарни избори, аз не трябва да участвам в тези - да ги прескоча, за да може парламентът на ОФ, с 240 депутати и президентът Радев, да приеме мажоритарен избирателен закон, защото казаха, че иначе няма да приемат, докато мен ме има.

Ще направя този жест за избирателите и като го приемат мажоритарния, ще участвам в следващите". Ще те разбере човекът. В крайна сметка на Балканите сме, всичко става.

Ехххх, да му се не види! Иванчо пак ми звъни.

Той много се е политизирал и ми вика: "Бате, каква е тая лудост, дето я предлагаш на Бойко, бе?". Скастрих го Иванчо: "Точно преди 30 години - на 10 юли, на грандиозен митинг на площад "Демокрация" - още го имаше мавзолеят, обявих това, което роди главата ми - гладна стачка на част от 39-те депутати на СДС (благодаря на г-жа Николова и г-жа Рибарова, които документално описаха целия ход на това нестандартно политическо събитие). Много тогава ми казваха: “Каква е тая лудост, бе? Гладна стачка на народни представители, и то велики!".

Да, ама Иванчо не знае, че е бил малък, за нас гласуваха 2 млн. избиратели - колкото първите четири партии на тези избори. Така че в комунистически времена и малко лудост трябва!".

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То хубаво ,но Вие живеете в Унгария,а знаете ли какво ще преставлява България по този сценарий след 4 год.Живяли сме го ,благодаря ,не искам.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигранти и бежанци
Проблем с недостига и износа на лекарства
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: