Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мартин намери чужд портфейл и заведе семейството си на ресторант, но му излезе солено
Автор: Пламена Николова 12:24 / 13.03.2020Коментари (2)808
©
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за теглене на пари от чужда дебитна карта, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

30-годишният Мартин В. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна  за извършени две престъпления – теглене на пари от чужда дебитна карта без съгласието на притежателя й /член 249, ал. 1 от НК/ и за намерени чужди вещи, за които не е съобщил в продължение на една седмица на властта и не ги е върнал на собственика им / член 207, ал. 1 от НК/.

На 16 ноември 2018 год. потърпевшият претърпял авария с личния си автомобил. Повикал по телефона свой познат, за да му подаде захранване на колата. Докато чакал помощ, мъжът заедно със сестра си избутал колата на тротоара, за да не пречи на движението. Така портфейлът изпаднал от джоба на потърпевшия на уличното платно.

"Находката“ била забелязана от подсъдимия Мартин В. Той спрял колата си, взел чуждия портфейл и продължил. След като разгледал съдържанието на портфейла, установил, че вътре са документите на човека, който го е изгубил, дебитна карта, 130 лева, карта за пътуване със служебен транспорт, карта за отстъпки във верига магазини и шофьорска книжка. Намерил и листче с изписани четири числа и предположил, че това е ПИН-кодът на дебитната карта.

На банкомат изтеглил първо 200 лева, след това на два пъти още 400 и 200 лева. Опитал и четвърти път, но трансакцията била неуспешна заради дневния лимит на сумите.

С изтеглените 800 лева от чуждата дебитна карта Мартин завел семейството си на ресторант. На връщане изпробвал още един път да изтегли средства, но не успял. След неуспешния опит изхвърлил в шахта картата и листчето с ПИН-кода, взел наличните 130 лева, а портфейла с личните документи оставил върху паркирана кола.

По записите на видеокамерата на банкомата Мартин В. бил установен като извършител на престъпленията. Въпреки че е можел да върне портфейла на мъжа, след като е знаел адреса му от личната карта, той не го е направил. И двете престъпления са извършени при пряк умисъл. В хода на досъдебното производство Мартин В. възстановил причинените щети в размер на 934 лева на пострадалия мъж.  

30-годишният подсъдим е неосъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А още по-голям тъпак е пострадалият - той и всички подобни, които си носят пиновете с картата :))))
+1
 
 
Тъпак! Парите вътре може и да задържи, че са му късмет, но всичко останало се връща. Поне така правят на запад. Преди години намерих портфейл, търсих адреса и го върнах. Година по-късно момчето ме намери (цяла година ме търсил) и сега сме приятели!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: