Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Маскиран полицай извърши въоръжен грабеж
Автор: Екип Ruse24.bg 17:28 / 08.09.2016Коментари (0)519
© Фейсбук
Старши полицай от Шумен е извършил въоръжен грабеж от бензиностанция. Той е отмъкнал 130 лв., колкото били налични в касата. 39-годишният Б.П. от РУ-Шумен е отстранен от длъжност и е образувано дисциплинарно производство за деяние, за което се предвижда наказание "уволнение", съобщиха от пресцентъра на полицията. По данни на "Труд", това е Боян Панайотов.

Пазителят на реда, който имал стаж 12 години в МВР, се изявил като престъпник на 2 септември към 05:43 часа. Тогава в оперативната дежурна част на ОД на МВР-Шумен е получен сигнал, че в бензиностанция на главен път Русе - Варна край Шумен до комплекс "Пети километър" е извършен въоръжен грабеж. На място са изпратени полицейски служители. Изяснено е, че в обект на "Петрол" е влязъл маскиран мъж и след като е заплашил с оръжие 29-годишната продавачка отмъкнал оборота й.

Извършен бил щателен оглед и било установено, че извършителят е използвал лек автомобил "Фолксваген" с шуменска регистрация. Имало данни, че той се е отправил в посока "7-ми километър". При последвалите оперативни действия служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и сектор "Криминална полиция" изяснили, че въпросната кола се ползва от полицейски служител на РУ- Шумен. Возилото се водело на друг собственик по документи, но го карал Боян.

Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани на Районна прокуратура в Шумен. Прокурор е постановил да бъде образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура Шумен. При проведените процесуално - следствени действия са събрани данни, че 39-годишният старши полицай е извършител на деянието. Той е привлечен като обвиняем за извършен грабеж на сумата от 130 лева.

Според запознати, полицаят е действал със служебното си оръжие.
Доста време същият униформен съпровождаше работниците в общинското предприятие "Паркинги и гаражи", които поставяха скоби на неправилно паркиралите возила в града.

Има данни, че полицаи са били подпомогнати в разплитане на въоръжения грабеж от камера на Агенция пътна инфраструктура, която е заснела личното возило на полицая.
Уволненият полицай е на свобода, но в четвъртък следобяд се очакваше районната прокуратура в Шумен да внесе искане за домашен арест. Не е ясно точно кога съдът ще го разгледа.

Източник: Труд







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: