Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Масови протести срещу ковид мерките в почти цяла Европа
Автор: Екип Ruse24.bg 16:54 / 09.01.2022Коментари (0)853
©
Противниците на ваксинирането се заканиха на президента на Франция. Преди няколко дни Еманюел Макрон предизвика дебати в страната, след като каза, че ще направи труден живота на антиваксърите. Вчера те се събраха на протест в Париж и се заканиха, че Макрон ще е този, който ще изпита неудобството. Същевременно протести срещу ваксинирането и мерките имаше още в Италия и Германия.

Хиляди протестираха във Франция. Най-големият митинг беше в Париж. Няколко хиляди противници на карантинните мерки се заканиха, че ще вбесят Макрон, а не обратното.

"Много е сериозно, че президентът ни се заканва. Генерал Де Гол сигурно се върти в гроба, като е чул. Французите мразят Макрон", смята пенсионерът от Бретан Ги.

Не всички протестиращи са противници на ваксинирането. Силно недоволство предизвикват ограниченията, чрез които правителството се опитва да накара повече хора да участват в имунизацията.

"Аз съм почти на 60 години и винаги съм имала свободата да пътувам. Никога не е имало подобно нещо. Винаги сме имали избор за медицинските процедури, на които се подлагаме", посочи протестиращата Кристин.

Протести срещу ограниченията, насочени само към неваксинирани, имаше и в Италия. Около хиляда души се събраха в центъра на Торино. Те бяха недоволни, че всеки над 50-годишна възраст трябва задължително да се ваксинира, според последния набор от мерки, обявени от правителството.

Учителите и здравните работници също трябва да се ваксинират задължително. Около 75% от италианците са завършили ваксинационния цикъл и дори над 35% са с трета доза.

По-масови бяха протестите в Германия. Митинги имаше в Дюселдорф, Магдебург и Франкфурт, като този в Дюселдорф събра няколко хиляди души. Основното недоволство беше срещу мерки, които засягат само неваксинираните. Участниците в протестите искаха тези забрани да бъдат отменени.

През изминалата седмица в Германия броят на новите случаи на коронавирус е двойно по-голям от предишния 7-дневен период. Затова правителството не само не смята да отменя мерките, а планира да отвори някои от центровете за ваксинация, затворени през лятото. Тогава нивата на заразяване не бяха високи и интереса към ваксинацията спадна значително.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: