Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мая Манолова: Ние сме последната преграда срещу статуквото и корупцията
Автор: ИА Фокус 13:45 / 28.02.2023Коментари (0)386
"Левицата!" ще има силно представителство в следващия парламент. Ние ще бъдем последната преграда срещу връщането на статуквото във властта. През статуквото - мафията, мутрите и олигархията, ще опитат да си върнат контрола върху държавата, а статуквото е равно и на корупция. В този смисъл ние сме показали, че сме ефективни от 50 налични органа - антикорупционни.

Това каза един от водачите на лявата платформа "Левицата!" в София - Мая Манолова пред репортер на "Фокус" по време на регистрацията на МИР 24, състояла се преди броени минути в сградата на РИК 24 в София.

На събитието присъстваха още водачите на МИР 24 Татяна Дончева, водачът на МИР 25 д-р Цветеслава Гълъбова, както и представители на лявото обединение.

Като доказателство за успехите на коалицията Мая Манолова посочи вчерашното първо голямо разследване на Европейската прокуратура или както тя го нарече "Премиерата на европейската прокуратура в България".

"С разследването на ТЕЦ-овете, собственост на един от големите олигарси и по сигнал на Комисията по ревизията в 46-ия парламент, едно цяло заседание беше посветено на сертифициращите лаборатории, които са собственост на замърсителите. Първо те си правят лаборатория, която да изследва парниковите емисии, а след това друга, която да ги верифицира, тоест те сами контролират себе си и в резултат на което от националния и европейския бюджет са изтекли милиони", коментира още водачът.

За случая Манолова разказва, че именно те го огласили публично и изпратили до всички органи, включително на българската и европейската прокуратура: "Първото голямо знаково дело на Европейската прокуратура е по наш сигнал, така че ние освен добри намерения имаме и добри резултати. Свършихме много повече отколкото всички корупционни органи взети заедно и на куп досега", допълни тя.

По случай регистрацията на листите, Дончева добави, че е време левицата да възстанови своите шампионски позиции.

"Днес регистрираме софийските листи на коалиция "Левицата!", която трябва да разбие монопола в ляво на предстоящите парламентарни избори и да прокара онзи мост, по който наистина левицата да възстанови своите отдавна забравени шампионски позиции, така че смятаме да изпълним мисията с чест", коментира  водачът Татяна Дончева.

В листите присъствали както юристи, доктори и учители, така и доста млади хора, хора с активна гражданска позиция и хора с каузи, разбрахме още от представители от събитието.

"Надяваме се на успех, тоест сигурни сме че ще имаме такъв, защото, както каза г-жа Дончева - изграждаме мостове. Време е наистина да изградим точно мостове по които да минем, вече да приключим с разделенията, с изграждането на стени, за да бъдем наистина успешни, ние като народ и като държава", допълни от своя страна Цветеслава Гълъбова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: