Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Медицинско чудо! Българка с таласемия роди близнаци
Автор: Екип Ruse24.bg 13:55 / 06.07.2014Коментари (8)425
©
Истинско медицинско чудо във Варна. Млада жена, страдаща от таласемия, забременя по естествен път и роди напълно здрави деца. Близнаците Моника и Ивайло вече са на 40 дни. До скоро се смяташе за противопоказно такива пациентки да зачеват и износват плод.

262-ма българи страдат от таласемия майор - рядка наследствена болест на кръвта, водеща до тежки анемии. Елица Михайлова е една от тях. Тя е на 21 години и от 3-годишна възраст всеки месец ходи на кръвопреливания.

"Първоначално се поставяха инжекции в корема - всеки ден, като събота и неделя единствено се почиваше. Но вече медицината напредна и с хапчета се изхвърля вредното желязо от кръвта", обяснява младата жена.

Преди две години тя създава семейство и решава да има деца. Лекарите първо й казват, че няма шанс, после - като забременява, я съветват да махне бебетата, за да не се влоши състоянието й. Елица обаче решава да слуша само вътрешния си глас. Така на бял свят се появяват близнаците Моника и Ивайло.

Сега младата майка се чувства добре. Малко се изморява покрай бебетата, но таткото и бабите помагат. Лекарите определят нейния случай като медицинско чудо.

На другите пациенти с таласемия, Елица има да каже само едно : "Ние сме живото доказателство, че чудеса стават. Кураж и вяра!".

У нас има само още една двойка близнаци, родени от майка-таласемичка - в Пловдив, но те са заченати инвитро.

Източник: TV7







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.07.2014 г.
+5
 
 
Една от двете алфа вериги в молекулата на хемоглобина съдържа 4 гена .Ако само един от тях е засегнат ,няма признаци на таласемия.Така ,че играта на природата не може да бъде окачествявана като чудо.Освен това при някои деца изявата става длед 2-3 година или по-късно.Зависи и от степента на генетичното увреждане. Подобни " сензации " едва ли трябва да се приемат като обреченост.Да пожелаем на майката и семейството да се справят с предизвикателството ,а на децата да растат и станат достойни граждани на просперираща България.п.
+4
 
 
Божественото се намира и в човека! Тази чудесна жена е живото доказателство! А официалната медицина да не говори за чудеса, ами да работи за научното обяснение!
Aнонимен
на 06.07.2014 г.
+9
 
 
да са живи и здрави!
Aнонимен
на 06.07.2014 г.
+7
 
 
Господ е велик! да сте живи и здрави!!!
Aнонимен
на 06.07.2014 г.
+9
 
 
Напоследък нас,българите ни е обхванала една отчаяност,която изкуствено се раздухва от кой ли не.Но ето такива хора като тази жена на мен специално ми дават надежда ,че България ще я има.Тази жена е истинският елит или ,както е модерно да се казва,ВИП...а не разни изкуствени плеймейтки...И точно тези качествени хора трябва да се подкрепят от цялото ни общество.Да са живи и здрави децата,майката,бащата и цялото семейство
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Почина актьорът Матю Пери
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: