Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Металурзите поискаха помощ от Нинова, тя им обеща държавна подкрепа
Автор: Екип Ruse24.bg 14:55 / 31.03.2022Коментари (0)271
©
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се срещна с представители на металургичната индустрия, за да обсъдят належащите проблеми пред сектора и възможностите за държавна подкрепа.

Металурзите изразиха опасения, че в момента браншът работи под капацитета си спрямо нормалното европейско ниво, и ако тази тенденция продължи, това ще доведе до фалити. Според тях намесата на държавата е належаща, за да може да възстановят не само нивата на производство преди Ковид кризата, но и да увеличат работните места, които в условията на пандемията е трябвало да се намалят драстично.

По думите им регулирането на пазара, чрез съответните квоти, ограничаване вноса от трети страни и износа на скрап, е начинът България да има силна стоманодобивна индустрия, която напълно да задоволи нуждите на вътрешния пазар.

Министър Нинова създаде екип с представители на Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на околната среда и водите, Министерството на финансите, който да разработи механизъм за подкрепа на енергоинтензивните индустрии.

"Европейската комисия даде такава възможност на държавите членки и България трябва да я оползотвори в интерес на икономиката си“, заяви Нинова.

Тя пое ангажимент в най-скоро време да инициира среща с търговци на скрап в България, както и да потърси механизми за подпомагане на държавни предприятия в тази посока, с което да се подсили и кръговата икономика.

"Имате пълната ми подкрепа. За мен е важно националното производство да увеличи капацитета си и да намерим правилните мерки за регулиране на вътрешния пазар“, заяви министър Нинова.

От своя страна металурзите благодариха на вицепремиера за това, че в най-кратки срокове успява да откликне на проблемите им, както по отношение на Наредбата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в черната и цветната металургия, така и за належащите казуси. На срещата присъстваха представители на Българска асоциация на металургичната индустрия, СФ "Металици“ към КНСБ и НФ "Металургия“ към КТ "Подкрепа“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: