Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Методиев за Радев: Той е най-хитрият политик, той е господарят на държавата в момента
Автор: Екип Ruse24.bg 11:39 / 09.12.2021Коментари (0)650
© БНТ
Реди се един необикновен кабинет, кабинет на компромисите. Страната е в тежка ситуация, закъснели сме по всички европейски програми, откъдето можем да получим финансова помощ, а цените са извън контрол. Това коментира политологът Калоян Методиев в "Денят започва".

Ето защо кабинетът, който се съставя в момента е необикновен - кабинет на необходимостта и на компромиса. 

Според него процесът на преговори не се бави, а напротив - бърза се, а е нужно спокойствие, за да се изчистят всички детайли.

"Проблемите чукат на вратата. В тази ситуация сглобяване на едно хаотично правителство с неясни отговорности, с прекалени дисбаланси - всяка пукнатина, която не бъде изчистена, след месец, два може да се окаже пропуск, който да събори цялото", коментира Методиев.

Според него е важно имената на новите членове в кабинета да не са натоварени с корупционност и стари грехове. По негови наблюдения в момента се пробват различни имена, пускат се димки, които създават хаос.

"Имам чувството, че два-три пресцентъра работят, за да правят мръсно на едни и да подпомагат други." - каза Калоян Методиев - "Това е нормално, но за съжаление ситуацията в България е такава, че нямаме нерви като общество за експерименти и за такива игрички на дребно."

Начинът, по който се разпределят министерствата политологът определи като логичен - прилага се квотен принцип според интересите и компетенциите на всеки участник в коалицията.

"Остава впечатлението, че мандатоносителят решава всичко. Отговорността обаче е на всички участващи." - изтъкна Методиев - Без БСП не може да има правителство, както и без ИТН както и без ДБ. Така че всеки един от тях е един от четирите крака на една маса. Това е реалността в момента, ако искаме правителство на първия мандат, е с тези четири субекта."

По думите на Калоян Методиев в момента президентът Румен Радев е номер едно в държавата: той е големият пробедител и човекът, от когото зависи всичко, затова вероятно ще има влияние в новото правителство.

"Оказа се най-умният и най-хитрият политик в държавата и най-внимателният. Няма как да няма роля при тази власт, която кумулира в момента, няма как да няма влияние - дали през контакти или по друг начин. Той наистина е господаря на държавата в момента." - каза още Методиев.

Според него преливането на министри от служебния кабинет в новото правителство ще донесе освен плюсовете от тяхното управление, и минусите. Затова новият кабинет няма да разполага със 100 дни спокойствие и доверие.

В ефира на "Денят започва" Методиев коментира, че е скептичен за осъществяването на пълен четиригодишен мандат. Според него малкото хора, гласували на изборите, не са достатъчни, за да кажем, че започваме ново начало.

Още по темата: общо новини по темата: 224
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
19.01.2022 »
19.01.2022 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: