Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Михаил, стрелял по хазартния бос Коста Николов и красивата Симона в Слънчев бряг, ще лежи 26 години в затвора
Автор: Иван Сотиров 17:19 / 05.02.2021Коментари (0)861
© Ruse24.bg
Върховният касационен съд остави в сила решението на бургаските апелативни съдии по делото срещу Михаил Станчев, признат за виновен в убийството на Коста Николов и опита за убийство на Симона Тодорова в Слънчев бряг.

С решение от 13 април 2020 година Бургаският апелативен съд увеличи наказанието на Михаил Станчев от 24 на 26 години "лишаване от свобода“ за извършеното от ревност престъпно деяние.

Михаил Станчев е признат за виновен в това, че на 02.06.2018 г., около 21:10 ч. в курортен комплекс "Слънчев бряг“, пред хотел "Сън Вилидж“, по начин, опасен за живота на мнозина, произвеждайки изстрели с пистолет, умишлено умъртвил Коста Николов и направил опит умишлено да умъртви Симона Тодорова, като я прострелял в областта на лявото слепоочие, с което й причинил постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, като деянието останало недовършено поради независещи от него причини.

В решението на ВКС е посочено, че въззивната инстанция е "съобразила че подсъдимият, движен от егоистичните си подбуди и желания е лишил от живот пострадалия Николов, в разцвета на силите му, причинявайки страдания и мъка от неговата загуба на най-близките му роднини, на неговите приятели и колеги. Едновременно с това, Станчев е осакатил физически и душевно 22-годишно момиче, което ще търпи последиците от края на дните си, само защото се е възползвало от правото си да избира, с кого да има лични приятелски или интимни отношения“.

Начинът, използван от дееца за решаване на любовните си проблеми и неблагополучия – чрез отнемане на живота на други човешки същества е в разрез с цивилизационните принципи, въз основа на които е изградено обществото, подчертават върховните съдии. Това изисква по-интензивна наказателна репресия чрез налагането на по-високо по размер наказание, като знак за останалите индивиди, че подобни методи на уреждане на междуличностните отношения са абсолютно недопустими.

Според касационния състав Апелативен съд – Бургас правилно е преценил, че за да се постигнат целите не само на специалната, но и на генералната превенция, следва да бъде увеличен срокът на наказанието "лишаване от свобода“ с две години. Така наложеното наказание е съответно на обществената опасност на деянието и на дееца и отговоря на изискването за справедливост.

Михаил Станчев е осъден да заплати на гражданските ищци – семейството на пострадалия Николов, както и на Симона Тодорова общо 340 000 лв. за претърпените от тях неимуществени вреди, причинени от престъплението.

Още по темата: общо новини по темата: 12
18.09.2019 »
17.09.2019 »
16.09.2019 »
20.06.2019 »
07.06.2018 »
05.06.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: