Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Милтенова за срещата с премиера: Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата му
Автор: Екип Ruse24.bg 10:38 / 07.05.2022Коментари (1)575
© НОВА ТВ
"Не мога да кажа кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, но му благодаря. Всички лъжи, които бяха изречени в предните дни - как ние сме провокирали премиера и как сме се държали по непристоен начин, станаха ясни. Докато бяхме там имаше видеозапис от представители на МС. Няма какво да крием. Аз от 2 дни обяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато искате да правите затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изтекъл от там. Извинявайте, но ние не сме били на тайна среща. Не сме поискали нищо незаконно, че да бъде тайна за обществото". Това заяви в ефира на "Събуди се" Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Припомняме, че изтече запис, за който се твърди, че е от срещата на Кирил Петков с превозвачите. Той беше разпространен от представители на фирмите, които вчера напуснаха обидени срещата с премиера. Те твърдят, че аудиозаписът е направен именно на срещата в Министерския съвет и че един от гласовете, които се чуват, е на Кирил Петков. От Министерски съвет отговориха, като заявиха, че наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт

Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи допълни, че от МС явно не отричат това, което се е случило. 

"Съвсем възпитано помолих премиера да продължим конструктивно разговора, след като се бяхме отдалечили от темата. Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата му. Така започна разговорът ни. Това нормално ли е?  Говореше се на  различни теми, но не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме търпение. След моята молба той избухна. Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на диалог, трябва да има само монолог. Най-абсурдното в случая е, че част от коалиционното споразумение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение", коментира Милтенова.

По думите й от срещата не е имало никакъв ефект и не е било чуто нито едно конструктивно решение. Според нея фокусът на протеста е изместен.    

"Няма европейска държава, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане в момента е свързано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и махане на биодобавката", каза още тя.  

По думите й от бранша са отворени за диалог, но държат от тук нататък срещите да се провеждат в присъствието на медиите. Според нея е редно премиерът да поднесе извинение на превозвачите. От МС заявиха, че срещата не е била записвана, а са правени само протоколни кадри.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако бяхте купили по една тортичке щеше да ви обърне внимание!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: