Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министерството на енергетиката влиза на проверка в "Топлофикация-Габрово" заради системни нарушения
Автор: Самуил Иванов 11:04 / 15.08.2023Коментари (0)398
© Фокус
Министерство на енергетиката влиза на проверка в "Топлофикация-Габрово" заради системни нарушения. Това заяви министърът на енергетиката Румен Радев по време на брифинг в сградата на министерството, предаде репортер на "Фокус".

"Наши експерти ще влязат на проверка в "Топлофикация-Габрово“ относно техническото състояние, начинът на експлоатация на този обект, както и прилагането на реда и техническите условия за топлоснабдяване“, заяви министърът.

Той предупреди, че вече има съгласувана проверка и с Комисията по водно и енергийно регулиране, която да преразгледа лиценза на топлофикацията. 

"Очаквам да се съставят актовете за административно решение и да имаме прилагането на принудителни административни мерки. Съгласували сме съвместна проверка с КЕВР, което вече предполага преразглеждане на лиценза", каза още Радев.

От Министерството на енергетиката обещаха да се погрижат да осигурят всички засегнати абонати на топлофикация за този отоплителен сезон. Сред тях са и публични учреждения, и хиляди граждани на града. 

"Има смисъл да се търсят дългосрочни решения, но към момента развиваме и двете посоки. Една част от тях може да се реализират през проектите за енергийна ефективност", каза още министърът. 

От Министерството на финансите ще осигурят средства в размер на около 1,5 млн. лева, с които да бъдат подпомогнати всичките 4009 абонати на топлофикация, така че те да могат да направят преход към друг вид отопление и съответно да не имат огромна разлика в сметките си. 

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов заяви, че казусът съществува от много години. Налагани са глоби от РИОСВ, но това не е довело до съществени действия.

Министър Попов показа кадри, на които се вижда гъст черен дим, излизащ от топлофикацията. Той бе категоричен, че трябва да има безкомпромисни действия от всички институции не само по случая в Габрово, а в цяла България.

"Това не е въпрос само на околната среда или енергетиката. Това е един много важен здравен въпрос. Условията на труд са просто непоносими. Наши служители, отивайки на подобно място, сякаш отиват на бойно действие, а вътре се работи по осем часа“, заяви Попов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: