Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Атанасов: Според мен четенето е важно за всяко едно поколение
Автор: Екип Ruse24.bg 17:00 / 30.05.2022Коментари (0)564
©
Според мен четенето е важно за всяко едно поколение. Не спирайте да четете, да вдъхвате нов живот на старите книги и да откривате нови!". С тези думи министърът на културата Атанас Атанасов се обърна към гостите на официалното откриване на Пролетния базар на книгата в пространството пред Националния дворец на културата в София. Сред присъстващите на събитието бяха министърът на образованието Николай Денков, заместник-кметът на София по направление култура, образование, спорт и младежки дейности Мирослав Боршош.

Акцент на инициативата е темата за грамотността, а тази година на фокус ще бъде петото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи. Той ще им предложи обособена сцена с програма, целяща повишаване интереса към литературата и четенето. Предстоят много срещи с чуждестранни и български автори, творчески работилници - за илюстрации, поезия в рима, приказки и много други събития, насочени по интригуващ начин към детското любопитство.

Рекорден брой издатели от цялата страна - над 130, са заявили участие в базара, който продължава до 5 юни, а щандовете са разположени в повече от 60 шатри. В продължение на една седмица - до 5 юни, ще станем свидетели на богата съпътстваща културна програма с над 100 литературни събития, които ще вървят паралелно на основните сцени, на щандовете на издателите и на различни локации в столицата - премиери на книги, срещи с автори, преводачи и издатели, дискусии, презентации, игри за децата, състезания по грамотност, литературни четения и други. 

Пролетният базар на книгата се организира от Асоциация "Българска книга" и е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2022 година. Работното време на изложението е от 10 до 20 часа.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели "Букър"
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
"Уроците на Блага" с Кристален глобус
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: