Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Богданов посочи какво трябва да имаме, за да няма спекулации с цените
Автор: Екип Ruse24.bg 17:59 / 15.02.2024Коментари (0)1109
Защита на правата на потребителите в контекста на цифровата икономика и зеления преход, както и мерките в борбата с инфлацията, които е предприело правителството, обсъдиха по време на среща в Министерството на икономиката и индустрията министър Богдан Богданов и еврокомисарят Дидие Рейндерс, с ресор "Правосъдие и защита на потребителите". Министър Богданов увери еврокомисаря, че приоритет е създаването на предвидима и стабилна среда за потребителите и бизнеса у нас. В срещата участие взеха и заместник-министрите на икономиката и индустрията Ивайло Шотев и Николай Павлов, съобщиха от министерството.

Министър Богданов и Дидие Рейндерс разговаряха още за подобряване на информираността на потребителите. Акцент по време на срещата бе поставен и върху подготовката на страната ни за въвеждане на еврото. "Трябва да имаме активен механизъм, за да няма спекулации с цените при превалутиране“, подчерта Богданов.

Двамата обсъдиха и ключови законодателни инициативи на Европейската комисия в областта на защитата на правата на потребители. Отчетен бе напредъкът в работата на България за тяхното транспониране на национално ниво. Новото законодателство има за цел да предостави повече права на потребителите в контекста на екологичния и цифров преход и да даде повече правна сигурност и стабилност на предприятията.

"За нас е приоритет българските потребители да имат достъп до основните хранителни продукти от малката потребителска кошница на възможно най-ниски цени на конкурентен принцип“, каза министър Богданов. Той посочи инициативата "Достъпно за вас“ като положителен пример за осигуряване на конкуренция на пазара и за подобряване на информираността на българските потребители. Министърът запозна еврокомисаря Дидие Рейндерс с резултатите от кампанията в посока постигане на трайно ниски цени на продуктите от първа необходимост.

Богданов обяви, че се работи в посока справяне с предизвикателствата, свързани с различното ниво на дигитализация в различните региони на България. Дигитализацията бе определена и като ключова предпоставка за гарантиране на конкурентоспособността на българския бизнес и за осигуряването на неговия достъп до чуждестранни пазари.

Министърът на икономиката и еврокомисар Рейндерс откриха "Потребителски диалог“ под мотото "Защита на потребителите в зеления преход и в цифровата ера – възможности и предизвикателства“. Събитието се организира от Европейската комисия в сътрудничество с Министерството на икономиката и индустрията. "Потребителските диалози“ в държавите-членки на ЕС са инициативи, които дават възможност да се дискутира как тясното сътрудничество и партньорства на европейско и национално ниво, може да доведе до по-бързи и по-трайни резултати. Целта на тези събития е да се изслушат националните правоприлагащи органи, както и други заинтересовани страни.

Още по темата: общо новини по темата: 363
27.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
22.04.2024 »
22.04.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/61 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: