Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Демерджиев: Ако семейството на загиналия полицай бяха поискали моята оставка, днес щях да съм я депозирал
Автор: ИА Фокус 11:34 / 10.11.2022Коментари (0)429
©
Ако семейството на загиналия полицай бяха поискали моята оставка, днес щях да съм я депозирал. За мен е чест фактът, че те поискаха той да бъде погребан с парадна униформа. Това каза от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Министърът каза, че България води активна борба с трафика на нелегални мигранти и в резултат на това са задържани близо 100 лица, но за да бъдат максимално ефективно действията, трябва всички страни, засегнати от мигрантския натиск, да работят съвместно.

"Относно борбата с трафика. Тази борба може да бъде провеждана по два начина, ние я провеждаме по единия. След трагичния инцидент в Бургас проведохме над 200 акции, образувани са над 100 производства в региона, разбити са десетки такива групи, задържани са близо 100 лица, участващи в такива групи. Ние разклатихме мрежата на този нелегален трафик. За да бъде максимално ефективно това наше действие, такива действия трябва да се проведат на територията на съседни държави, защото този трафик се простира от територията на Турция до крайните точки, които са държавите от Централна Европа. Правим усилия и стъпки в тази посока. Работим в тясно взаимодействие и с Europol, и с Frontex и всяка една от държавите по тази верига.

Демерджиев добави, че трябва да се направят законодателни промени, които да направят наказанията за нелегално прекарване на мигранти много по-сериозни. Той обясни, че в Министерството на вътрешните работи вече е създадена работна група, която готви законопроект, който да бъде разгледан в Народно събрание и който ще подпомогне дейността на българската гранична полиция. 

"За да бъде ефективна тази борба обаче трябват законодателни изменения. Оказа се, че този трафик е доста лесно наказуемо престъпление, което създава предпоставка множество лица да се включват и участват в провеждането му, защото много по-леко наказание те биха получили от трафика на наркотични вещества, но икономическия ефект е много сходен. Това ги кара спокойно да участват в тези дейности. Както отбеляза наскоро Главния секретар при над 3000 хиляди производства на трафик, малко над 100 от тях има ефективни присъди до момента.

От една страна, трябва да се вземат мерки и нашите правоохранителни органи да погледнат много внимателно на този проблем, който се задълбочава, а от друга страна, ние трябва да предложим законодателно решение чрез повишаване включително на наказанието за този род деяния и криминализирането на част от тези деяния, което в момента не е направено.

Създадохме работна група в Министерството на вътрешните работи и в близките седмици нейната работа ще приключи. Ще внесем законопроект и се надявам, че този проект ще бъде разгледан приоритетно и Народното събрание ще помогне на българската гранична полиция в опазването на българската държавна граница".

Още по темата: общо новини по темата: 402
14.04.2024 »
05.04.2024 »
01.04.2024 »
31.03.2024 »
28.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
България и Войната в Украйна
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: