Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Московски разпореди масови проверки на камионите и автобусите
Автор: Екип Ruse24.bg 10:55 / 25.10.2011Коментари (3)447
© Ruse24.bg
По нареждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" започнаха масови проверки на камионите и автобусите в цялата страна. Акцент при проверките са състоянието на гумите и изправността на спирачната уредба.

Инспекторите ще следят за разкъсвания по гумите, дълбочината на грайфера и закрепващите елементи на автомобилните колела. Те ще проверяват за течове и изпускане на въздух от спирачната уредба, наличието на пукнатини на спирачните дискове, дебелината на накладките и всички останали елементи, които имат отношение с безопасността на движението. Целта на засилените проверки е повишаване на сигурността на превозните средства и гарантиране живота и здравето на гражданите през настъпващия зимен сезон.

Съгласно нормативните изисквания дълбочината на грайфера, трябва да бъде не по-малко от 1.6 mm. Когато гумите не отговарят на тези изисквания, спирачният път се увеличава драстично. При мокри или заснежени настилки, спирачният път при гума с износен грайфер може да се увеличи с 20 %. Много често точно това е причината за сериозни произшествия и жертви на пътя. Когато товарно превозно средство се движи с износени гуми, то губи странична устойчивост. Заради това автомобилът може лесно да поднесе или да навлезе в платното за насрещно движение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.10.2011 г.
0
 
 
Много са неграмотни в техническо отношение, държавните служители от ИААА в София!Авто-инспектора може само да обикаля автомобила като голям камък и да се заяжда с шофьора!Без канал, сервиз с подходящо оборудване, подходящи специалисти за проверка на различното оборудване касаещо безопасното превозване на хора и товари , се свежда до проверка на гумите с колелата,светлините, изпускане на въздух и външен вид !Някой да е виждал въпросите за професионална компетентност? Липсва най-важното за техническо обслужване, за сезонно обслужване, среден и основен ремонт ?Бургасбус, могат да кажат, че са готови за зимата , защото са извършили сезонно обслужване, но другите ?Колко от шофьорите знаят, че гайките на колелото не се затягат с ключ и тръба , защото при неравномерно затягане , най-затегнатата се къса? Задължително се притягат в сервиз за гуми, където имат необходимата техника !Изправноста на автомобила е задължение на собственика ! Не е възможно , на един шофьор издържал изпит на листовки, без необходимото техническо образование, да бъде разрешено да пипа по автомобила !Това е една от причините , автобусите да се палят по пътищата !
+6
 
 
То хубаво да се правят проверки ,но глобите да ги отнася фирмата собственик,защото сега всичко се пише на гърба на шофьора,като че ли той може да си купи гуми на камиона от мижавата си заплатаили да каже аз няма да работа в това състояние на автомобила и какво следва--УВОЛНИНИЕ.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
Евровизия 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: