Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Московски се запозна с големите проекти на Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:27 / 23.07.2012Коментари (0)1116
©
"Не са необходими допълнителни мерки за сигурност, освен вече предприетите". Това заяви днес в Русе министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ивайло Московски след срещата му с ръководствата на Дирекция "Морска администрация" и ДАИ - Русе. 

"Нещата са под контрол. Целият пасажерски и туристически трафик се движи нормално. Правят се допълнителни проверки по автогарите и автобусите. Активирани са по-голям брой инспектори, но това е в рамките на нормалното", допълни транспортният министър. Той уточни, че са призовали и стопанисващите автогари, спирки и паркинги да са по-бдителни и да сигнализират, ако се натъкнат на някаква нередност. 

Министър Московски се запозна днес на място с големите проекти, които се реализират или предстои да се реализират на територията на община Русе, със съдействието на подопечното му министерство. След направената обиколка, той даде съвместна пресконференция с народния представител от 19-ти МИР Пламен Нунев, областния управител Стефко Бурджиев и кмета Пламен Стоилов. Транспортният министър припомни за въведените по-рестриктивни мерки за придвижване на тежкотоварните автомобили през почивните дни. Г-н Московски допълни, че те ще стават още по-строги - ще обхващат по-голям часови пояс. В рестриктивния график вече са включени и националните празници, както и дните преди и след тях. 

На пресконференцията стана ясно още, че на територията на град Русе, в непосредствена близост до Дунав мост ще се изгради модерен паркинг за тежкотоварни автомобили с капацитет 500 камиона. Теренът от близо 65 дка вече е прехвърлен за управление на областния управител. Планира се новото съоръжение да се изгради по Закона за публично-частното партньорство.

Що се отнася до обявената на последното заседание на МС концесионна процедура за Пристанище "Русе-Запад", министър Московски заяви, че очакванията на министерството са минималните инвестиции там да бъдат около 8 млн.лв. Една от целите на днешното му посещение е бил оглед на територията на тази част от Пристанище Русе, за да се прецизира обхвата на концесията, както и бъдещото развитие на пристанище "Русе-Изток". 

Г-н Московски е разгледал и зимовника за кораби, който се строи край Русе. Той обясни, че икономическата криза е възпрепятствала завършването на строителството и информира, че е взето решение да се стартира концесионна процедура за доизграждането на зимовника срещу ползването му от потенциалния инвеститор. 3,5 млн.лв. са необходими за довършването на съоръжението.

Транспортният министър обяви още, че започва проектирането на интермодален терминал в Русе. Предстои определянето на точното място на разполагането му. Г-н Московски обясни, че ще бъде препоръчано на консултанта мястото да се подбере така, че да се редуцира трафика през града. 

На пресконференцията стана ясно още, че транспортното министерство е готово да предостави в рамките на един месец Летище Русе за стопанисване и управление на общината. Той изрази надежда, че ще се намерят варианта за издръжката на съоръжението, както и инвеститори.

Следващата седмица предстои да стартира процедура за изграждане на Речно-информационен център по проекта за речно-информационни системи по поречието на Дунав. Неговият център ще бъде в Русе. Проектът е на стойност 5,5 млн.лв. Министър Московски определи проекта като изключително важен, затова е необходимо да се реализира коректно и своевременно. 

Той допълни, че тази година данните за нивото на река Дунав са тревожни и се очаква тежкият период за корабоплаването да започне по-рано. Било е обсъдено стартирането на процедури още през тази година за закупуване на 3 специализирани кораба за АППД. Вероятно, те ще бъдат платени със средства по ОП "Транспорт" и частично по ОП "Околна среда". 

Транспортното министерство има готовност, за прехвърляне на собствеността и за управление на Транспортния музей в Русе на общината, с цел да го разработи като част от туристически маршрут.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Екоактивисти и протести
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: