Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Пулев: Фонд в Саудитска Арабия проявява интерес към наши компании
Автор: ИА Фокус 16:36 / 12.01.2023Коментари (0)336
©
Общи проекти в областта на комуникациите, космическите технологии, логистичните услуги и автомобилната индустрия обсъдиха министърът на иновациите и растежа Александър Пулев с министъра на комуникациите и информационните технологии на Кралство Саудитска Арабия Абдула Алсауха в Рияд, съобщиха от Министерство на иновациите и растежа.

Министърът на иновациите и растежа представи възможностите за инвестиции и за реализация на общи проекти между български и саудитски компании. От страна на Кралство Саудитска Арабия бе проявен сериозен интерес към стратегическо партниране с високотехнологични български фирми, които бяха поканени на предстоящи форуми, както и на разговори за инвестиции.

Пулев посочи, че разчита на активизиране на сътрудничеството в сферата на информационните и комуникационните технологии и обмяна на практики между компании от двете държави.

По време на срещата двамата разговаряха за задълбочаване на партньорството относно ключови общи приоритети в областта на автомобилната индустрия, комуникациите, космическите технологии и логистиката.

В Рияд министър Пулев проведе среща и с Космическата комисия на Кралство Саудитска Арабия (Saudi Space Commission). На нея бяха обсъдени общи проекти в сферата на космическата индустрия, както и партньорства с български компании от сектора.

По време на официалното си посещение в Саудитска Арабия министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, заедно с министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов, бяха приети и от принц Халид бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, брат на кралския престолонаследник на Саудитска Арабия и министър на енергетиката. Заедно с възможностите за общи проекти в сферата на енергетиката по време на срещата бе коментирано и сътрудничеството в сферата на икономиката и развитието на сериозни инвестиционни проекти между двете държави.

Министър Пулев и министър Стоянов участваха и в среща с ръководството на Националния фонд за индустриално развитие и логистика (NIDLP), където беше обсъден интерес към инвестиция в изграждането на карго летище у нас. NIDLP е институция с важно значение за икономиката на Саудитска Арабия, която има за цел да превърне страната във водещ индустриален и глобален логистичен център.

Припомняме, че в рамките на официалната си визита министър Пулев проведе срещи още с министъра на икономиката и планирането на Кралство Саудитска Арабия Файсал Ал-Ибрахим и Фонда за публични инвестиции, най – големият суверенен фонд на Саудитска Арабия, който управлява ресурс от близо половин трилион долара.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: