Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Пулев: Служебният кабинет е кабинет на действието
Автор: Екип Ruse24.bg 17:15 / 21.10.2022Коментари (0)312
©
Служебният кабинет е кабинет на действието. Работим в пълен синхрон Българската банка за развитие (ББР) да подкрепя земеделските производители и животновъди. Стартираме разработването на нов инструмент за финансиране на земеделския сектор чрез ББР. Това заяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев след работна среща със зам.-министъра на земеделието Тодор Джиков, представители на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, представители на пчеларите, на производителите на плодове и зеленчуци, на биохрани, както и експерти от министерствата и ББР, съобщават от пресцентъра на Министерството на иновациите и растежа.

"Подхождаме по чист и прозрачен начин. Направихме анализи и начертахме потенциални възможности за различни финансови инструменти. Протягаме ръка на различните сектори, на браншовите и работодателски организации“, заяви Пулев на брифинг в министерството.

Той подчерта, че от другата седмица започва работната група с експерти от министерствата, ББР и представители на земеделския сектор, на която ще бъде начертан в детайли новият финансов инструмент, който да отговаря на нуждите на бранша.

Пулев заяви, че се разширява портфейлът от инструменти в ББР и целта на МИР е Банката да заработи усилено за структуроопределящите индустрии като запълни нишата, където липсва търговско финансиране.

От Националната овцевъдна и козевъдна асоциация благодариха на министър Пулев за бързата му реакция, след като се е запознал с нуждите и проблемите на сектора им и подчертаха, че разчитат на подкрепата на държавната банка.

"В бърз срок ще излезем с програма, отговаряща на нуждите на земеделските бизнеси“, заявиха от ръководството на ББР.

Зам.-министърът на земеделието Тодор Джиков подчерта, че липсата на адекватно финансиране за сектора означава липса на продоволствена сигурност. "За да възстановим сектори плодове и зеленчуци и животновъдство, има нужда производителите да се кооперират, за да бъдат конкурентоспособни на колегите си в ЕС, както и достъп до финансов ресурс и помощ от държавата в лицето на ББР“, каза Джиков.

Припомняме, че по-рано през деня министър Пулев обсъди и потенциално нов инструмент чрез ББР за енергетиката с ресорния министър Росен Христов и представители на Електро разпределителните дружества.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: