Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Рашков: Наказателният процес срещу Асен Василев е злоупотреба
Автор: Йоланда Пелова 17:27 / 24.03.2022Коментари (1)633
©
Станахме свидетели на незабавно образуване на досъдебно производство от нашата прокуратура. Това коментира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка с информацията, че има образувано дело срещу Асен Василев по сигнал на Георги Самуилов", предаде репортер на Sofia24.bg.

"Нямам честа да познавам автора на сигнала, става въпрос за Георги Самуилов, който твърди за себе си, че е перфектен търговец и данъкоплатец. В този сигнал той се оплаква директно към главния прокурор от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Защо до главния прокурор, не мога да кажа. Данните са от този месец и са отправени директно до главния прокурор. Най-вероятно този бизнесмен е близък с главния прокурор, има данни, че също така може да предположим, че Самуилов е тясно свързан с бившата управляваща партия ГЕРБ, ако греша, съм готов да се извиня", коментира още министър Рашков. 

"Далеч съм от мисълта да адвокатствам на Асен Василев. Но този материал не дава никакво подобно основание да се прави извод. Ако някой е направил този извод, аз смятам, че е злоупотребил със своите правомощия да постави началото на наказателен процес, злоупотребил е", изтъкна вътрешния министър.

По думите му в сигнала не се съдържат данни за извършено престъпление, от когото и да е. 

Според Бойко Рашков е редно на председателя на групата на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер да му се кажат "няколко неща за лидера на ГЕРБ".

"ГЕРБ обича да иска съдействие отвън, желае да ѝ се помага много на нея, включително и от Манфред Вебер, крайно време е да му кажем няколко неща за лидера на ГЕРБ. Напуснал е МВР г-н инженер Бойко Методиев Борисов, защото не е пожелал да си остави партийния билет, с който удостоверява, че е бил член на Българската комунистическа партия", посочи силовият министър. "Нека не се прави на светец", обърна се към Бойко Борисов той.

Във връзка със ситуацията около хазартния бос Васил Божков, Рашков коментира:

"Станахме свидетели на полуграмотни изказвания от някои прокурори, че не е било възможно да бъде разпитан Васил Божков, защото той е трябвало да направи нещо друго. Не. Божков не трябва да прави абсолютно нищо, може да си стои, където си иска. НПК съдържа правна възможност той да бъде разпитан като свидетел, по друго производство, чрез видеоконферентна връзка, каквата днес беше осъществена с г-н Божков и журналисти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
*пияната дамаджана* показва до каква деградация се стига след системна злоупотреба с алкохол!Днес пак фъфли,плюнчи се има нервни тикове.Затъпяващото действие на тази злоупотреба при него е довела до изтриване на *файлове* с юридически познания и тотална липса на такива !
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: