Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Министър Шишков: Общата стойност на незаконното строителство е над 1 милиард лева
Автор: Ния Прелджич 15:18 / 09.01.2023Коментари (0)441
© Фокус
Общата стойност на извършеното незаконно строителство на инфраструктурни обекти е малко над 1 милиард лева. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков по време на пресконференция на тема "Изразходвани публични средства за незаконно строителство на държавни обекти", съобщи репортер на Агенция "Фокус“.

Според него решението е Народното събрание да гласува предложените промени в ЗУТ, съгласно които се въвежда принципът на търпимостта на незаконните строежи.

По думите на арх. Шишков, чрез процедурата за решение, която предлагат ще бъде проверено това незаконно строителство", каза Шишков.

Министър Шишков изброи следните нарушения:

За магистрала "Хемус“ са дадени 212 милиона лева, платени авансово, допълни Шишков.

За Участък 4 без одобрени проекти и без издадено разрешение за строеж на общо 5,300 км, пътят е изграден до етап полагане и валиране на настилка с трошен камък, заедно с водостоци под него и трите подлеза. На още 2 км са извършени изкопни работи и се изграждат още три водостока. На още около 9,260 км е извыршено отнемане на хумусния слой. Извршени са СМР на 16,560 км от обша 28,230 км, обясни Шишков и допълни, че за Участък 5 пък без одобрени проекти и без издадено разрешение за строеж са извършени изкопни работи на 1,250 км. На още 7,150 км е отнет хумусният слой. Извършени са СМР на 8,400 км от общо 23,200 км.

Обща стойност на договорите с контрагенти за строителство на лот 4 и 5 от AM "Хемус" е 212 143 345,6

Незаконно извършени СМР по текущ ремонт и поддържане на Републиканската пътна мрежа:

Участъци от Републиканската пътна мрежа - РПМ, на които са извършени незаконно строителни и монтажни работи (СМР), обявени като текущ ремонт, но попадащи в обхвата на "основен" ремонт по смисьла на ЗУТ, сыгласно доклада на ДНСК и АПИ от 21.11.2022 г.

95 обекта с обща дължина 287, 844 км. Част от тези обекти са ремонти на АМ “Тракия" , Пътен надлез над I-8 /Е80/, пътят София-Калотина.

Язовири с извършени незаконни СМР:

С Решение Ne 495/13.07.2018 г. на Министерски съвет е одобрен списьк на язовирните стени и съоръженията към тях на 414 бр. язовири дыржавна и общинска собственост, определени като нуждаещи се от спешен ремонт.

Изготвен е доклад на ДНСК от 15.09.2022 г. с изводи от извършените проверки.

Проверени са 71 бр. язовири, от тях на 42 бр. язовири е извършен основен ремонт без одобрени проекти и без издадени разрешения за строеж.

Общинско незаконно строителство:

Основен ремонт пыт VIR 2283 /II-407 / с. Мирово - ЖП гара Асеново - С. Асеново, не разполага сьс строителни книжа. Възложител е община Стражица;

Строеж "Улична канализация, ф110 с дылжина 55 м и 2 бр. ревизионни шахти", М-Ст «Абатко", к. к. "Св. св. Константин и Елена", гр. Варна.

Въложител е община Варна. Строителството е извършено без одобрени проекти и разрешение за строеж;

Водоснабдяване на с. Чолаково - реконструкция и основен ремонт на сыществуващ водопровод и нов външен довеждащ водопровод.

Строеж: "Реконструкция и основен ремонт на светофарна уредба". Обектът

се намира на кръстовището на бул. "Акад. Иван Гешов" и ул. "Урвич" пред УМБАЛ "Св. Иван Риски" и е извършен без наличието на строителни книжа. Възложител е Столична община:

Строеж: "Основен ремонт на алейно осветление на Южен парк" е изпълнен от Столична община без необходимите строителни книжа.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: